LENDUM: Formand for Lendum Kunst- og Kulturforening, Søren Tjønneland bød velkommen til de mange fremmødte ved indvielsen, af den 3/4 færdiggørelse af Lendum Soltorv.

I sin tale fortalte Søren Tjønneland, om det lange seje træk projektet havde været for, at nå hertil. Et projekt der startede i det forrige årtusinde, med en ide af tidligere brugsuddeler Erik Elmer, skulle lave et kunstværk der skulle stå udenfor Brugsen. Det lykkedes fordi lokale ildsjæle lagde alle kræfter i for at realisere projektet, som startede med to kraftdyr, med en bænk i mellem. Senere udviklede det sig til et lille torv i byen, og Claus Ørntoft havde fået ideen at pladsen skulle indeholde et solur.

- Vi forsøgte at realisere dette projekt for otte år siden, men måtte skrinlægge planerne, sagde Søren Tjønneland. Et fornyet håb blev tændt da hele byen skulle graves op, i forbindelse med klimasikring, og nye kloaker. - Lendum Kunst- og Kulturforening blev stiftet, og vi gik i gang igen, og denne gang lykkedes det at komme hertil på dette fantastiske torv, hvor vi alle står i dag, sagde Søren Tjønneland, hvorefter han opfordrede alle til at tage pladsen i brug, så den kommer til at summe af liv og aktiviteter.

Claus Ørntoft havde stillet skabeloner af træ op på Soltorvet for, at vise hvordan det færdige Soltorv kommer til at se ud. Lendum Kunst- og Kulturforening skønner, at det vil koste ca. 500.000 kr. at færdiggøre projektet, som vil kunne stå helt færdig ultimo 2019, hvis man kan finde pengene. Borgmester Arne Bolt lovede i sin tale at give 150.000 kr. i tilskud til at gøre projektet færdigt.

Claus Ørntoft fortalte de mange fremmødte, om den kunstneriske ide bag Soltorvet:

- Et torv vil samle byen og give den et nyt ansigt. Der vil blive skabt et stort rum midt i byen. Ved at inkludere kirkens p-plads i det nye torv kan man trække en linje fra nord til syd. Ideen med et solur virker oplagt og skaber et samlende princip.

Arne Boelt roste i sin tale alle for deres vedholdende engagement for dette projekt der har stået på i så mange år. Han takkede også den tidligere formand for Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune, Ole Ørnbøl, som var med til at skyde projektet i gang.

Herefter blev 3/4 af Lendum Soltorv erklæret åbent, og kunne besigtiges af byens borgere.

Efter indvielsen serverede Lendum Kultur og Borgerhus gløgg og æbleskiver, i mens børnekoret fra Lendum skole sang for de mange fremmødte. Senere var der fællessang hvor ”Solsangen” blev sunget så den kunne høres helt i Sindal.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...