Trompet satte skub i den store auktion

MOSBJERG: Det plejer at være godt vejr, når KFUM spejderne i Mosbjerg holder loppemarked. Det var det næsten også i år. Det var tørt til at begynde med, men kort efter markedet var åbnet, startede et voldsomt regnvejr, ja, næsten et skybrud. Alle flygtede ind i teltene og i spejderhytten. Regnen kom så pludseligt, at der ikke engang var tid til at flytte ”Lopperne” ind i teltene.

Efter en halv time var det igen tørvejr og de besøgende kom hurtigt ud på pladsen, for nu var det tid til den store auktion over de bedste ting, der var indsamlet til det årlige loppemarked. Den garvede auktionsmester Dorthe Graven fik hurtigt samlet mange, og umiddelbart efter begyndte auktionen. Selvom Dorthe Graven ihærdigt forsøgte at få buddene op i et rimeligt prisniveau, gik det lidt trægt i begyndelsen, men da en trompet blev sat til salg lykkedes det endelig at få buddene i vejret.

Selvom vejret ikke viste sig fra den bedste side var markedet pænt besøgt, og der var som altid nok at vælge imellem. Der var telte med alskens ting og sager samt masser af bøger og tøj samt møbler i høj kvalitet. Og når der var handlet, kunne man lige se, om det var muligt at vinde én af de flotte gevinster i tombolaen, eller man kunne prøve at gætte ”fårets vægt”, og blive den heldige ejer af et ægte levende får.

KFUM spejderne havde også sørget for, at ingen gik sultne hjem. Der var opsat boder med pølser, frikadeller, vafler, kaffe og lagkage, alt til rimelige priser, og børnene kunne more sig med forskellige konkurrencer.

KFUM håber selvfølgelig på et pænt overskud til spejderarbejdet i Mosbjerg. Til næste år er det 40 år siden, der blev afholdt loppemarked ved Spejderhytten for første gang, men markedet er endnu ældre, idet det begyndte engang i 70’erne på en nærliggende gård. Senere flyttede det til Brugsens parkeringsplads og i 1980 til den nybyggede Spejderhytte.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...