SINDAL: Mandag den 29. april afviklede Sindal Skoledistrikt ”Badesikkerhedsdag” for alle distriktets 5. klasser. Badesikkerhedsdagen har været en fast tradition på Sindal Skole siden 1990 og planlægges og gennemføres af skolernes svømmelærere. I år har skolen været så ufattelig heldige, at TRYGFONDEN har doneret ikke bare en ny redningskrans, men også 30 nye redningsveste til brug ved Badesikkerhedsdagen i år og i de kommende år.

Dagen havde til formål at lære eleverne, hvordan de undgår at komme i vanskeligheder i vandet, når de er ved stranden, og hvad de skal gøre, hvis der opstår en badeulykke, hvor der er personer, der er i fare for at drukne. Desuden var formålet også, at 5. klasserne skulle lære hinanden at kende, da de jo senere i deres skoleforløb bliver klassekammerater.

I løbet af dagen besøgte eleverne fire forskellige aktiviteter. Ved en af aktiviteterne lærte eleverne om hjerte- og lungeredning og afprøvede det på førstehjælpsdukker. Efterfølgende lærte de at lægge en person i stabilt sideleje.

Ved en anden aktivitet blev eleverne instrueret i brug af redning med hjælpemidler. Der blev vist flere eksempler på ting, der kan flyde og hjælpe en person i nød. Ud over redningskranse og redningsveste kan for eksempel et reservehjul eller en lidt større plastikdunk bruges.

Ved en tredje aktivitet lærte eleverne redning og selvredning. Hvordan kan man holde sig selv flydende, og hvordan bjærger eller hjælper man en træt svømmer.

På den fjerde post stiftede eleverne bekendtskab med indholdet af en redningspost, som står ved mange strande, søer og havne. Her lærte eleverne også den metode, der hedder pejling. Pejling bruges, hvis en person er drevet til havs. Man kan herefter ved hjælp af simple fagter og pejlemærker på land hjælpe redningspersonalet med en båd med at dirigere dem hen, hvor den forulykkede person sidst er set.

De videbegærlige og spørgelystne eleverne viste igennem hele dagen et stort engagement og gå-på-mod i de forskellige aktiviteter, og der blev grinet og knyttet nye venskaber på tværs af klasser og undervisningssteder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...