VENDSYSSEL: Nordjyske Bank lancerer nu en ny foreningspris, der skal belønne det gode sammenhold i de nordjyske lokalforeninger. Prisen og den tilhørende pengepræmie på 100.000 kroner skal fordeles mellem tre nordjyske foreninger, der gør en ekstraordinær indsats for at styrke fællesskabet i deres lokalsamfund. De tre vindere findes ved Nordjyske Banks kommende aktionærmøder i Aalborg, Frederikshavn og Hjørring.

Sportsklubber, amatørteatre og andre lokalforeninger i Nordjylland har mulighed for at vinde prisen.

- Nordjyske Banks foreningspris har dels til formål at synliggøre de gode historier ude i foreningerne i Nordjylland og dels at inspirere andre til at styrke sammenholdet i deres forening, forklarer Nordjyske Banks bankdirektør Claus Andersen.

Nordjyderne kan allerede nu indstille foreninger til prisen på www.foreningspris.dk, hvor man i perioden frem til den 1. marts også kan stemme på sin favoritforening. Og det er ligegyldigt, om man dyrker badminton, spiller teater eller mødes til et spil kort, så længe foreningen i det forløbne år har udvist initiativ eller skabt positivt sammenhold for foreningens medlemmer eller i lokalområdet:

- Som lokalbank har vi en lang tradition for at understøtte det lokale forenings- og kulturliv. Vi ønsker derfor at sætte fokus på det gode, værdifulde og ofte frivillige foreningsarbejde, der foregår rundt omkring i Nordjylland. Foreningerne har nemlig en rigtig stor betydning i mange nordjyders hverdag, og det vil vi gerne bakke op om, fortæller Claus Andersen.

Efter den 1. marts vil de ti lokalforeninger med flest stemmer fra nordjyderne sammen med yderligere ti lokalforeninger, som udvælges blandt indstillingerne, gå videre til finalen, hvor Nordjyske Bank har nedsat en uafhængig dommerkomité, som skal afgøre, hvem de tre vinderforeninger er. Der bliver offentliggjort en vinder på hver af Nordjyske Banks aktionærmøder i henholdsvis Aalborg den 28. marts, Hjørring den 2. april og Frederikshavn den 4. april.

- Vi har besluttet at nedsætte en objektiv dommerkomité, så banken kun lægger navn og penge til, men ikke har den endelige beslutning. På den måde bliver det hele Nordjyllands foreningspris, hvor vinderne er udpeget af nordjyderne selv, slutter Claus Andersen.

Dommerkomitéen består af Anders Broholm, kultur- og fritidsudvalgsformand i Frederikshavn Kommune, Karen Marie Hovmøller, advokat og partner hos Hovmøller & Thorup og formand for bestyrelsen i Gestus Nord, Jette Andersen, formand for Fortuna i Hjørring, Klaus Nielsen, pædagogmedhjælper og ildsjæl fra Dybvad, Lars Sennels, teaterdirektør i Vendsyssel Teater i Hjørring og Lasse Rich Henningsen, administrerende direktør i Musikkens Hus i Aalborg.

Kriterier for prisen

* Foreningen har sit virke og sine medlemmer i Region Nordjylland

* Foreningen har sit formål indenfor det kulturelle, det sportslige, det sociale eller velgørende område

* Foreningen har det forløbne år udvist initiativ, resultater og/eller har skabt positivt sammenhold for foreningens medlemmer eller lokalområde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...