Teleselskabet 3 øger mobildækningen i Hjørring Kommune med en ny masteposition på Kobbersholtvej i Mygdal

MYGDAL: Selskabet 3 øger mobildækningen i Hjørring Kommune med en ny masteposition på Kobbersholtvej i Mygdal. Den nye masteposition har både 3G- og 4G-udstyr, som vil betyde, at netværkssignalet bliver stærkere og dækker et større område end tidligere.

Tidligere på måneden var teleselskabet 3 forbi Kobbersholtvej i Mygdal for at opsætte en ny masteposition, der vil øge mobildækningen i området til glæde for selskabets kunder i nærheden.

Den nye masteposition øger netværkets rækkevidde og datakapacitet, så signalet både bliver stærkere og dækker et større område. Den nye mast vil dermed give en bedre oplevelse, når brugere af netværket taler i telefon, er på nettet eller streamer serier.

Netværket geares til mobilt bredbånd

Selv om de fleste forbinder teleselskabernes mobilmaster og antenner med netop mobiltelefoni, er det særligt dataforbruget i netværket, som stiger og dermed skaber behov for nye udvidelser.

- Stadig flere bruger mobilnettet til at få internet i hjemmet med mobilt bredbånd, og det stiller krav til netværkets kapacitet. Derfor udvider vi løbende netværket med nye mastepositioner og opgraderer det med ny teknologi på de geografiske punkter, hvor forbruget stiger mest. Tidligere brugte kunderne mest af alt mobilt bredbånd til at gå på nettet på laptoppen, når de var på farten, men nu er både nettet og routerne så gode, at mobilt bredbånd mange steder bliver brugt som den primære kilde til internet i hjemmet, siger Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3.

3’s netværk dækker 98 procent af befolkningen med 4G og består af mere end 2.200 unikke mastepositioner, som løbende bliver opgraderet, samtidig med at nye kommer til, så netværket bliver mere finmasket. Alene i 2019 vil 3 ved årets udgang have udvidet sit netværk med 150 nye mastepositioner, mens 800 af de eksisterende vil være opgraderet med bl.a. ekstra spektrum, som øger hastigheden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...