Ni vuggestuer og børnehaver i Hjørring Kommune får tilført 9,3 millioner kroner til deling

SINDAL: Ni af dagtilbuddene i Hjørring Kommune får et mærkbart løft, da kommunen modtager 9,3 millioner kroner, der fordeles mellem ni vuggestuer og børnehaver.

Herunder Børnehuset Sindal og Børnehuset Hirtshals.

Hjørring Kommune er dermed den kommune i landet, som er den største tilskudsmodtager af dagtilbudspuljen, som har en samlet størrelse på 52,1 millioner kroner.

Puljen blev vedtaget af regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale Venstre i sommeren 2017 i forbindelse med en ny dagtilbudsaftale.

De enkelte kommuner i landet har kunnet søge om midler på vegne af dagtilbud. De ni vuggestuer og børnehaver, som får tilført flere midler, er blevet udvalgt, da de har en hvis andel af børn i udsatte positioner.

I udvælgelsen er der blandt andet taget højde for andelen af tosprogede børn og børn med en svag socioøkonomisk baggrund.

Børne og undervisningsdirektør i Hjørring Kommune, Jesper Carlsen, er glad for de ekstra penge, som børneinstitutionerne nu får.

- Det betyder, at vi kan gå nogle nye veje for at hjælpe børn i udsatte positioner.

Formålet med puljen er at øge kvaliteten i den sociale og tværfaglige indsats, der er målrettet udsatte og sårbare børn i dagtilbud og herigennem styrke udsatte børns læring og trivsel.

Børne- og socialminister, Mai Mercado (K), er derfor overbevist om, at de ekstra ressourcer, som dagtilbuddene får tilført, kan mærkes.

- Vi ved at et godt dagtilbud er med til at løfte børn fra udsatte familier, både i forhold til deres trivsel nu og her, men også i forhold til deres muligheder for fremtiden.

Hvortil hun uddyber:

- Med de 52 millioner kroner til projekter med målrettede sociale indsatser, får vi en rigtig god mulighed for at se, hvordan man som dagtilbud kan arbejde systematisk i samarbejdet med sundhedsplejen og forældre, så vi kan give flere børn en bedre start på tilværelsen. Det handler om, at sætte tidligt ind, mens vi stadig kan ændre barnets livsbane, siger børne og socialminister, Mai Mercado.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...