Få jord under neglene og tag skovlen i den anden hånd, lyder opfordringen til alle i Hjørring Kommune - sammen med Bonderøven kan borgerne nemlig være med til at sætte naturen fri

HJØRRING: Hjørring Kommune slår et slag for at genskabe ”den vilde natur” og give plads og grosteder til en mangfoldighed af planter, hvor sommerfugle, bier og andre insekter får optimale levevilkår - og samtidig gør kommune til et smukkere sted.

- Det forpligter jo at være Naturkommune, at have en ambitiøs naturpolitik og have opfundet Naturmødet. Derfor skal vi gøre noget. Med indsatsen ”Naturkommunen blomstrer vildt” vil vi sammen med borgerne ”sætte naturen fri”, i håbet om at genskabe en vildere og mere mangfoldig og ægte natur. Vi skal udfordre måden vi tænker natur på, turde være vilde, siger borgmester Arne Boelt.

Derfor inviteres familier - unge som gamle - virksomheder og landmænd til at være med til sammen med Bonderøven - Frank Erichsen - eksperter og naturformidlere at forandre kommunen. Håbet er at helt almindelige familier, erhvervsfolk og landmænd vil være med til at afprøve og udvikle måder og samtidig inspirere hinanden til, hvordan de i deres haver og på deres jord kan gøre det samme.

Kommunen går i spidsen og sætter parker, grøftekanter, rundkørsler, græsplæner omkring byens institutioner og store landområder i og omkring byen i spil. I stedet for velfriserede græsplæner skal vi give plads til Blodrød Storkenæb, Kællingetand og andre planter, der oprindeligt hører til på egnen. Vækster som bier og sommerfugle elsker og næres ved.

Impact TV og DR følger projektet gennem det næste halvandet år, som munder ud i en programserie, der bliver vist i 2020 på DR1.

På www.naturkommunen.dk du kan læse mere om projektet ”Naturkommunen blomstrer vildt” og her kan borgere og interesserede tilmelde sig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...