Have-entusiaster hørte om selskabs-planter

SINDAL: Onsdag aften 2. oktober gæstede en veloplagt Claus Dalby Sindal til glæde for de mange fremmødte haveentusiaster. Aftenen var arrangeret af Sindal og Omegns Havekreds, der har sendt følgende referat:

- Aftenen bød på 2 gange 50 minutters oplæg fra Claus Dalby med en mellemliggende pause hvor der blev nydt kaffe og kage. Hovedemnet for arrangementet var ”Selskabsplanter”, altså hvilke planter der klæder hinanden og trives sammen, beskrevet i bogen af samme navn. Dette er en af Dalbys mærkesager hvorved han opnår sine frodige og overdådige bede. Lige fra forår til sensommer bugner haven i Risskov af smukke vækster, ikke én bar plet jord er at finde. Dalby finder sin inspiration lige fra grøftekantens flor til de klassiske engelske haver, en smuk kombination af det stramme look blandet med den forvildede have. Dét er en kunst, at få det nøje planlagte til at tage sig legende let ud. Tilhørerne blev taget på en guidet tur i form af smukke billeder rundt i Dalbys have. Derudover berettede Claus Dalby levende om sine 25 år med haveinteresse krydret med sjove anekdoter fra sine spændende møder med andre markante haveskikkelser, heraf nok mest kendt Anne Just fra Haven i Hune.

Der var mulighed for at købe en eller flere signerede bøger og mange benyttede sig af tilbuddet. Bogsalget bød også på muligheden for livlige samtaler blandt gæsterne og Dalby.

- Man kan allerede nu glæde sig til næste arrangement fra Havekredsen. Der afholdes inspirerende Juledemonstration ved Anja Mose kendt fra Frk. Grøn i Sæby torsdag 7. november kl. 19 i Aktivitetshuset, Markedsgade 25 i Sindal, lyder det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...