SINDAL: Den internationale Dansens Dag fejres hvert år den 29. april. Det er efterhånden blevet en tradition, at denne dag markeres med en kæmpe dansefest for kommunes ældre. I år skete det i Sindal Hallen i fredags. Her havde de ældre fra alle kommunens Aktivitets- og Ældrecentre samt foreningen Solgården i Sindal sat hinanden i stævne til en festlig dag med spisning, levende musik og dans.

Dorthe Rueskov Andersen, afdelingsleder for Aktivitetscentrene i Hjørring Kommune, bød velkommen til de 185, der for egen regning havde tilmeldt sig festen. Efter velkomsten blev der budt på smørrebrød fra Centralkøkkenet i Hjørring og efter en lille times tid, slog Klaus og Servants dansetonen an. Klaus og Servants har været aktivt spillende siden 1960’erne, og sidste år vandt det populære band Dansk Top Prisen som ”Årets Live-Band”. De er også kendt fra DK4’s ”Syng Med” og ”Tip et Hit”. Siden 1971 har bandet udgivet 40 albums. Selvom Klaus Strand-Holm er en ældre herre på 68 år, rejser han fortsat med sit orkester land og rige rundt og har årligt omkring 200 job.

Klaus og Servants danserepertoire passer både til unge og ældre, og det var tydeligt at se, at de ældre også havde været unge engang, og mange havde været til bal på kroen eller i forsamlingshuset, hvor Klaus og Servants spillede. Musikken fra dengang er stadig levende og aktuel, men Klaus og Servant nøjes ikke med at spille gamle numre. De har også flere nyskrevne sange på repertoiret.

De ældre nød musikken, og lige fra første strofe var dansegulvet fyldt, og der blev danset uafbrudt i en times tid, hvorefter der var en lille pause med kaffe og kage, inden dansen fortsatte endnu en times tid.

- Det er forbavsende, at de ældre er så meget ude på dansegulvet. Det er vi slet ikke vant til med de unge. Nogen danser, men de fleste hænger i baren og ser på deres mobiltelefon, siger en glædeligt overrasket Klaus Strand-Holm.

De, der ikke nåede at opleve Klaus og Servants, kan glæde sig til den store musikfestival ved Vendelbocentret i Sindal i dagene 11. - 13. juni. Her kommer Klaus og hans hustru Karin og underholder tirsdag eftermiddag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...