SINDAL: Den mere end 100 år gamle karrusel i Sindal, er blevet pakket ud for sæsonen.

Sindal Borgerforenings gamle karrusel skal nu ud og køre igen. For det er nu, der er Sindal Marked. Men inden den kommer ud at køre med børnene, skal den først synes.

- Derfor er det nødvendigt, at samle en del af den, så konstruktionen kan ses efter af synsfolkene, der kommer på besøg fra Teknologisk Institut, fortæller Søren Stensbak Larsen. Det er en proces der taget tre mand fire timer, og den skal også pakkes ned igen efter den er synet.

- Når den første gang skal stilles op på Sindal Marked er fem personer godt og vel fem timer om, at stille hele karrusellen op, med motor, tag og dækplader, så den er køreklar, fortæller Søren Stensbak.

Foreningens gamle karrusel der kom til Sindal i 1958, har kørt både på Sindal Marked, og til Open By Night i Sindal, og på Vendsyssel Friskole, bliver sat op 7 til 8 gange i sæsonen, fortæller Søren Stensbak, der selv er 76 år, og har været med siden 2013.

Karrusel Udvalget har syv medlemmer som hjælpes med det tids- og omkostningskrævende arbejde det er, at vedligeholde og holde Den Gamle Karrusel kørende. - Vi kunne sagten bruge nogle flere frivillige, til både vedligeholdelse og drift af karrusellen, gerne nogle yngre mennesker, med godt håndelag der kunne have interesse i, at hjælpe til i deres fritid slutter Søren Stensbak.

Den Gamle Karrusel blev, som forventet godkendt af Teknologisk Institut, og kan nu opleves første gang ved Sindal Marked i Kristi Himmelfartsdagene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...