Der er travlhed på markerne

MOSBJERG: I disse dage er der travlhed hos landmændene. Det er nu høsten skal i hus, og det er et kapløb med tiden og i særdeleshed vejret. Markerne burde allerede nu være høstet, men det ustadige vejr i august har forsinket høstarbejdet. Således også på Landbrugsmuseet i Mosbjerg, hvor den store høstdag for tre uger siden druknede i regn.

Først fra denne uge var det muligt at komme i marken. Det varme vejr havde tørret kornet så meget, at den gamle traktortrukne Dronningborg D600 mejetærsker kunne komme på arbejde trukket af en Massey Ferguson 165 med Christian Andersen ved roret. Når mejetærskerens kornkammer var fyldt, ventede Tommy Jensen med ladvognen og med traktoren Massey Ferguson 35 i front, blev kornet kørt i laden. Her blev det tørret, inden det blev blæst op i siloen for derefter at blive valset til grutning.

Hele ugen og måske også i næste uge høstes der på Landbrugsmuseet, for både byg, rug og majsen skal i hus, så der er foder til de mange dyr på Husmandsstedet hele vinteren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...