Det er ikke lykkes at finde yngre kræfter til bestyrelsen, og hermed kan harmonikatræffet spille på sidste vers i år

BINDSLEV: Fredag eftermiddag åbnede det 35. Harmonikatræf ved Tannisbugthallen i Bindslev, og det er måske det sidste. Det fremgik af formanden Finn Nymanns åbningstale.

- Det ser sort ud. Vi nedsatte for et år siden en 3-mands arbejdsgruppe, der skulle se, hvordan Harmonikatræffet kunne videreføres i fornyet version. Det er jo ingen hemmelighed, at vi, der har været med i mange år, efterhånden er nået en alder, hvor vi gerne vil have tid til andre aktiviteter. Arbejdsgruppen skulle senest her til åbningen komme med forslag til, hvordan fremtiden for træffet kunne være, men desværre er der endnu ikke kommet nogle forslag på bordet. Hvis der ikke sker noget inden på søndag, ja, så er det slut med Bindslev Harmonikatræf, siger en meget bevæget Finn Nymann, og stemmen knækkede over flere gange.

Blandt de mange tilhørere var der stor applaus til hele arrangørgruppen og i særdeleshed til Finn Nymann for flere års store slid.

- Allerede for to år siden var der et par stykker, der trak sig fra bestyrelsen grundet alder, og nu trækker de sidste i bestyrelsen sig også. Da træffet ikke kan fortsætte uden en bestyrelse, og det trods ihærdige forsøg ikke er lykkedes at finde andre og yngre kræfter, der vil påtage sig bestyrelsesarbejde, så er det nok det sidste træf, fortæller Frank Jepsen, der er campingpladsansvarlig.

- Lad os nu få stemningen i vejret, for det er ikke gravøl, vi er til. Såfremt det bliver det sidste Harmonikatræf, kan vi med stolthed se tilbage på 35 år med et træf med musik af højeste kvalitet, fortsætter Finn Nymann.

Bindslev Harmonikatræf blev afholdt første gang i 1985 i et lille telt ved Bindslev Gamle Elværk, men allerede i løbet af tre-fire år voksede det sig stort og blev med tiden til Danmarks største Harmonikatræf med tusindvis af besøgende. Aktiviteterne blev med årene udvidet, så der i dag er arrangementer hele ugen op til træffet. I mandags var der cykeltur med guide, tirsdag Krolf, onsdag besøg på Bindslev Gamle Elværk samt countryaften i teltet. Torsdag begyndte det traditionsrige Fortræf, inden åbningen af selve Harmonikatræffet fredag eftermiddag. Lørdag er der Torvedag i Bindslev, hvor der er harmonikaoptog fra Tannisbugthallen til midtbyen, hvor der spilles musik og handles hele formiddagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...