LENDUM: Der er sogneaften i Lendum Præstegård med Korsbæk Trioen på programmet, og det foregår den 25. april kl. 19.00.

Her er historien bag trioen:

En dag i september 2010 ringede Johanne til Olga og Martin for at samle en trio, der kunne spille “underholdningsmusik” ved Sussis (fra Sussi og Leo) fødselsdagsfest i Frederikshavnshallen. For nu at sige det på jysk, “så gik det da meget godt”, og vi besluttede os derfor for at arrangere en koncert i Øster Hassing Kirke, lidt nordøst for Aalborg, hvor Martin Kjeldgaard på det tidspunkt var organist.

Til plakater og pressemateriale havde vi brug for et navn. Valget faldt på “Korsbæk-trioen” fordi vi gerne ville signalere at vi har en bred folkelig appel – og ikke udelukkende spiller rendyrket klassisk musik. Vi tror nok, at når folk hører ordet “Korsbæk”, så tænker de netop på noget “hjertekært med bred folkelig appel”.

Den 6. april 2011 spillede “Korsbæk-trioen” således sin første kirkekoncert for en fyldt kirke.

Med navnet “Korsbæk-trioen” var det selvfølgelig svært at undgå at blive kædet sammen med “Matador”, så udover kirkekoncerter, private fester, kongresser og receptioner er det blevet til en lang række “Matador/Korsbæk bogcafeer” rundt omkring i Jylland sammen med de to bibliotekarer Tine Eggertsen og Ove Rasmussen fra Aalborgbibliotekerne.

I 2015 blev “Korsbæk-trioen” igen kædet sammen med Matador, denne gang i Dyrehavsbakken ved København, hvor vi spillede ved indvielsen af “Korsbæk på Bakken” d. 30. april og igen d. 15. og 16. maj.

Vi præsenterer vores musik på en lettilgængelig og ukompliceret måde og forsøger altid at trække nogle referencer til den sammenhæng vi indgår i – gerne med et humoristisk islæt. Vi holder ikke lange foredrag om de komponister vi spiller værker af (med mindre I ønsker det). Faktisk synes vi, det sjovere både for os selv og for publikum at “gribe øjeblikket” og introducere vores musik ud fra den situation, der spontant måtte opstå – fx havde vi en koncert, hvor den stol Johanne sad på, knirkede så meget, at det næsten overdøvede musikken. Vi vurderer selvfølgelig hvad der er “passende” ved den givne lejlighed.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...