Fire lokalafdelinger udvekslede erfaringer og inspirerende hinanden

HJØRRING: Mandag den 25. februar mødtes 32 veloplagte bestyrelsesmedlemmer fra de 4 lokalafdelinger af Ældre Sagen under Hjørring kommune for første gang nogensinde til en fælles temadag.

- Et spændende eksperiment, hvor vi ville prøve at udfordre det frivillige arbejde, der udføres med stor entusiasme i de 4 afdelinger, hvor vi ville forsøge at inspirere hinanden og udveksle erfaringer, og måske kunne vi understøtte hinanden, så arbejdet stadig er både sjovt og meningsfyldt, fortæller Hanna Simonsen på vegne af Ældre Sagen

De 4 afdelinger er

Løkken-Vraa, med 1.445 medlemmer og 34 frivillige

Sindal, med 1.479 medlemmer og 22 frivillige

Hirtshals med 2.813 medlemmer og 40 frivillige

Hjørring med 6.279 medlemmer og 82 frivillige

I alt i Hjørring kommune 12.016 medlemmer og 176 frivillige.

- Dagen startede kl. 9 med en flok deltagere, hvor mange ikke kendte til hinanden, med da vi skiltes kl. 16, var der skabt nye fællesskaber og netværk, hvor der er aftaler om sparring og samarbejde på kryds og tværs, forhåbentlig til glæde for de mange medlemmer og frivillige i organisationen. Mange af de opgaver der løftes, bliver sjovere og lettere, når der løftes i flok, fortsætter hun.

De står for mange aktiviteter. Der arrangeres i alle afdelinger, ture, underholdning foredrag og virksomhedsbesøg.

Der er forskellige aktiviteter, der spænder lige fra telefonkæde/tryghedskald, for enlige ældre borgere, der bliver ringet op om morgenen, med en hyggelig sludder om hvordan det går, og et ønske om en god dag.

Suppeaftener og fællesspisninger samler også medlemmerne, herunder Danmark spiser sammen, et landsdækkende projekt til forebyggelse af ensomhed.

Andre eksempler er: Stolegymnastik, golf, petanque, bridge, fotoklub og IT undervisning/support

Søndagscafeer, demenscafeer, fortælleglæde, fortælleeftermiddage er nogle af de populære tiltag.

Besøgsvenner, der kommer ud til ældre i de ældres hjem, og i Sindal besøgsvenner med hund.

- Vi har også nogle demensaflastere, der tager på besøg hos demente borgere, med god aflastning for de pårørende, der er meget ramt af en ægtefælles demenssygdom, oplyser Hanna Simonsen og slutter:

- Skulle der nu være nogen, der har lyst til at arbejde som frivillig i ÆldreSagens tjeneste, så kan jeg oplyse, at der er mange opgaver, og altid brug for flere hænder, så det er bare – KOM frisk og bliv en del af et fantastisk fællesskab.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...