Event for ældre i Aktivitetscentret i Sindal

SINDAL: I forbindelse med uddannelsen til sygeplejerske og pædagog havde seks studerende fra Professionshøjskolen UCN i Hjørring forleden lavet en event i Aktivitetscentret i Sindal, hvor de gennem sang og musik genkaldte minder fra en svunden tid. Det gav de studerende mulighed for samtaler med brugerne om deres livshistorier og fortællinger fra den hverdag, de kendte fra tidligere tider.

Der var omkring 40 samlet i fællesstuen, da personalet bød velkommen til de studerende og til ”Sidsel fra Kvissel” samt harmonikaspiller Gertrud Bjerg fra Støvring. Sidsel sang og Gertrud akkompagnerede på harmonika, og sammen fik de minderne frem hos de ældre. Der blev spillet og sunget sange fra tiden mellem 1930 og 1960. Sidsel kom med et kort oplæg til hver sang, hvor hun fortalte lidt om den tidsperiode sangene var fra og om de sangere og skuespillere, der havde sunget sangene som eksempelvis ”Glemmer du” med Liva Weel.

- Formålet med eventen er ved hjælp af musikken at skabe minder, som giver mulighed for at udveksle livshistorier og fortællinger som basis for udvikling af fælles relationer. Den gode relation er nemlig livsforlængende og skaber bedre livskvalitet for de fleste mennesker. Det har også betydning for den mentale sundhed, fortæller Sofie Rømer Sproegel på vegne af gruppen.

Efterhånden som Sidsel og Gertrud sang sig igennem de forskellige tidsperioder væltede minderne frem. Til ”Jeg har en ven - en rigtig sejler” blev der vugget og sunget for fuld hals, og deltagerne begyndte at fortælle deres historier til de øvrige.

Foruden sang fortalte ”Sidsel fra Kvissel” også anekdoter, der fik de ældre til at grine og sammen med Gertrud Bjergs livsbekræftende harmonikamusik skabte de en let, sjov, hyggelig og hjemlig stemning.

I anledning af den internationale pandekagedag var der pandekager med syltetøj til eftermiddagskaffen.

Efter en lærerig dag skal de studerende nu samle alle indtryk og udarbejde en rapport til deres projekt, der fremlægges i plenum for de øvrige studerende på UCN i Hjørring.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...