Brugere af Sindal Varmeforsyning skal til lommerne i resten af 2. halvår 2018

SINDAL: Fjernvarme fra Sindal Varmeforsyning stiger med 202,50 kr. inkl. moms pr. MWh i 2. halvår 2018.

For en gennemsnitlig ejendom på 130 kvadratmeter er det en stigning på 750 kr.

Det fremgik, da formanden Bjarne Christensen på foreningens generalforsamling fremlagde budgettet for 2. halvår 2018.

- Årsagen til at vi hæver aconto indbetalingerne for 2. halvår 2018 er blandt andet, at vores regnskabsår er ændret til at følge kalenderåret. Og i det nuværende sidste halvår er der store udgifter til gaderenoveringer og nyanlæg til de 12 boliger ved Søparken og de 14 nye udstykninger ved Rugvænget. Samtidig er gasprisen steget med 48 procent, og det er noget, der kan mærkes, siger Bjarne Christensen.

Han beroligede dog deltagerne i mødet med, at prisstigningen er midlertidig. Varmeforsyningen har vist rettidig omhu ved at bygge et af Europas mest moderne og miljøvenlige kraftvarmeværker så betids, at den kraftige stigning på naturgas kun får indflydelse på 2. halvår 2018.

Når det nye anlæg på Gutenbergvej er fuldt indkørt vil det levere varme, der opfylder varmeforsyningens mål om at være blandt de billigste i Danmark med fjernvarme.

Driftsleder Jesper Skrubbeltrang supplerede det fremlagte budget med en glædelig nyhed.

Målingerne på det nye kraftvarmeværk er så gode, at Sindal Varmeforsyning, som den første i Danmark, er godkendt af Energistyrelsen til at modtage tilskud for forgasningsvarme. Tilskuddet, der er garanteret i fem år, og er på 1340 kr. pr. megawatt i forhold til de nuværende afregningspriser på leveret strøm med 240 kr. pr. megawatt. Stigningen og den billigere varmeproduktion fra det flisfyrede værk, betyder billigere priser på sigt.

Da mange borgere i Sindal, andre fjernvarmeværker og uddannelsessteder fra Danmark og udland har vist interesse for det nye moderne kraftvarmeværk, har bestyrelsen besluttet at holde tre "housewarming-parties" for lokalbefolkningen.

Det bliver onsdag den 31. oktober, torsdag den 22. november og tirsdag den 11. december.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...