Hans Wendelboe Bøcher fortæller historien om landmandssønnen Mogens Uhrenholt

UGGERBY: Torsdag den 22. november klokken 19.30 har Tversted Aftenhøjskole i Borgernes Hus i Uggerby inviteret Hans Wendelboe Bøcher fra Horne til at fortælle historien om landmandssønnen Mogens Uhrenholt fra Øster Uttrup ved Aalborg, der under Første Verdenskrig sammen med sin kone Eline tog til Nigeria med Dansk Forenet Sudan Mission for at gøre en forskel. Begge endte med at miste livet under tragiske omstændigheder.

Det er en spændende fortælling, i ord og billeder, om en dansker, der for 100 år siden rejste til delstaten Adamawa i det nordøstlige Nigeria og sammen med Niels Brønnum oprettede en dansk missionsstation med den lille runde St. John’s Church i byen Numan.

Hans Wendelboe Bøcher, hustruen Liza og tidligere missionær i Nigeria Kaj Moslev har været i Nigeria på invitation fra Den Lutherske Kirke. Kirken havde inviteret Hans Wendelboe til at holde foredrag om hans forskning omkring Mogens Uhrenholt og deltage i festgudstjenesten i Shellem i Nigeria i forbindelse med 100 års jubilæet for Mogens Uhrenholts grundlæggelse af missionsstationen i 1918.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...