25 frivillige driver Kirkens Korshærs Genbrug i Sindal - Hjørdis Olsen er formand for butiksudvalget

SINDAL: Når man kommer fra Hjørring og kører ind i Sindal, er noget af det første man møder Kirkens Korshærs Genbrug, som sidste år flyttede til adressen Ved Banen 4, hvor der er lys, luft, gode parkeringsforhold, bedre butikslokaler og større omsætning.

- Jeg har været frivillig i Kirkens Korshærs Genbrug siden 2003 og jeg bliver stadig så glad, når jeg ser, hvad vi kan udrette. I vores butik finder mange mennesker ting, tøj, bøger og andet, som alle har råd til, fordi vi sælger det til meget rimelige priser. Og alligevel kan vi drive butikken med et pænt overskud, så vi kan bidrage til varmestuer og herberger, som der desværre er brug for over hele landet. Det er skønt at være med til at gøre noget. Særligt når det også kan være med til at gøre noget godt for andre, fortæller Hjørdis Olsen, som står for butikkens tekstilafdeling og er formand for butiksudvalget.

Kirkens Korshær etablerede genbrug i Sindal i 1999, og siden da har butikken været drevet af en gruppe frivillige, som i dag tæller 25.

Mange afleverer tøj, ting og sager i butikken, men det er også muligt at få tingene afhentet. Eller større køb som møbler leveret. Butikken har nemlig også en varebil, som mindst to dage om ugen er på farten.

Alle frivillige mødes til formiddagskaffe hver anden måned. Men vi mødes jo også jævnligt derimellem. Vi passer på hinanden og får sammen tingene til at fungere. Nogen er her flere dage om ugen, andre få timer. Nogen har faste vagter, andre kommer når de kan få det til at passe ind i ugens øvrige program. Da jeg begyndte at komme i butikken for mange år siden, havde jeg et job, som skulle passes. Dengang kunne det selvfølgelig ikke blive til så mange timer som nu, hvor jeg er pensionist, fortæller Hjørdis Olsen og skæver til klokken, som nærmer sig den tid, hvor hendes butiksvagt begynder.

Vi går en hurtig tur gennem butikken, som har mange afdelinger: bøger, tøj, legetøj, sengetøj, smykker, porcelæn, køkkenting, billedrammer og malerier. Midt i det hele står et kaffebord, hvor der er tid til en snak frivillige imellem og med kunderne. Gennem alle årene har der også ind imellem været unge i samfundstjeneste i butikken. Det er tydeligt, at det er en af de ting der betyder meget for Hjørdis Olsen.

Flere unge har været igennem butikken. Det har da ikke altid været lige nemt, men vi har altid prioriteret opgaven. Det kunne jo også være dine og mine børn, der kommer på afveje. De unge skal have en chance, og det er det hele værd, når et ungt menneske rejser sig og går i den rigtige retning, siger Hjørdis Olsen med et varmt smil.

Som nævnt er der mange forskellige afdelinger og opgaver i butikken og plads til mange forskellige mennesker. Skulle du have lyst til at blive frivillig, er du velkommen til at kontakte Hjørdis Olsen på tlf. 24 65 26 13. Du er også altid velkommen til at besøge butikken.

Ønsker du at vide mere om øvrige betingelser og muligheder i den frivillige sociale verden, er du velkommen til at kontakte Mette Jakobsen, koordinator i Frivilligcenter Hjørring på tlf. 24 26 40 70.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...