Æbledag hos Lykkesholm æbler

SINDAL: Mange trodsede truende regn og torden, da Sindal & Omegns Havekreds havde indkaldt til æbledag lørdag 28. september hos Lykkegårds æbler på Øster Thirupvej ved Hjørring.

De sorte skyer drev hurtigt væk, og solens stråler tittede frem, lige idet vi var klar til at gå ud for at se plantagen, som Ingrid og Leif Urban startede op som fælles seniorprojekt i 2011, og som nu har mere end 1500 træer fordelt på forskellige æble- og pæresorter.

Medens vi gik langs de snorlige rækker, fortalte Leif om de forskellige sorter, dyrkning, beskæring m.m., og alle var velkomne til at plukke sig en smags-prøve, og fik udleveret en pose til selvpluk til billige penge. Derefter fortalte Ingrid om udfordringerne og bekæmpelsen af forskellige skadedyr, da hele plantagen drives giftfrit.

Uden bestøvning i foråret - ingen æbler. Så derfor udsættes der humlebier i det tidlige forår til bestøvning, ligesom der er placeret en hel del bistader.

Eftermiddagen sluttede med kaffe og Ingrids hjemmelavede kringle og æble-kage.

- Julen nærmer sig Så sæt derfor allerede nu kryds i kalenderen torsdag 7. november, hvor vi i Sindal & Omegns Havekreds har hyret Anja Mose kendt fra TV2-serien ”Mellem æbletræer og skvalder-kål” og bogen af samme navn, hvor hun beskæftiger sig med blomsterbinding og dekorationer. Vi tror på, at Anja Mose vil lære en hel masse fra sig denne aften om tidens trends til juledekorationer. Anja Mose vil også komme med forslag og inspiration til, hvordan vi kan pynte op i hjemmet til den søde juletid. Aftenen vil blive afholdt i Aktivitets-huset, Markedsgade i Sindal, oplyser havekredsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...