TOLNE: Det tidligere militære depotområde Brinkhus var i weekenden åbnet for Hill Climb rally.

Det var Hjørring Automobilsports Klub (HAK), der havde arrangeret dette års Hill Climb på Brinkhus Depot ved Tolne, området der i dag tilhører Forsyningen i Frederikshavn kommune.

HAK Hill Climb havde debut i Bjergby i 2018, og successen fortsatte nu i Tolne.

- Vi er ovenud begejstret for dette arrangement, i dette vanvittige kuperede areal, som vi har fået lov til at låne, udelukkende til dette løb, fortæller Brian Rasmussen, der er idémanden bag Hill Climb Rally’et.

Der var i alt 43 deltagene biler, i klasser for biler med historisk national eller international vognbog, til og med 31. december 1990. Løbet havde seks Heat, og startede med en prolog, som er en gennemkørsel af den 3.100 meter lange bane, derefter var der to tidskørsler og tre tællende heat.

Bilerne stillede op med start fra en fast plads, og blev sendt afsted med to minutters mellemrum, hvor de kørte samme strækning, på 100% asfalt i Brinkhus bakkede terræn.

- Det er et utrolig flot område at køre rally i, med udfordringer, skarpe sving og bakker, fortalte Jan Petersen, der selv kører i en Toyota Coupe.

- Vi håber at kunne gentage successen næste år, udtalte Brian Rasmussen, inden han gjorde sig klar til at køre det afgørende heat.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...