Fredag aften bliver den nye Staklade ved Tolne Skovpavillon indviet med bal til bandet Version 1.0. Dagen efter, på lørdag den 24. august, er premiere på børnefilmen Frøken Itsi Bitsi – Det Fortryllende Kys. Premieren finder sted i Stakladen klokken 13.30 til 15.30 med indledning af filmens instruktør Julie Kaja Prezebe, der fortæller om arbejdet med filmen i de sidste tre år. Filmen henvender sig særligt til børn og deres familier, men alle er velkommen, og arrangementet er gratis for alle.

Efter filmvisningen er der workshop med Julie Kaja Prezebe, hvor hun viser en miniature-udgave af eventyrskoven, og publikum ser, hvad der gemmer sig i Trylleriks magiske kuffert, og børnene kan være med til at tegne Frøken Itsi Bitsi. Tolne Gjæstgivergaard sørger for, at der er gratis kaffe, kage og saftevand til alle.

Frøken Itsi Bitsi – Det Fortryllende Kys er en musikalsk børnefilm, hvor natur, eventyr og humor er i højsæde. Filmen er særligt for børn i alderen tre til seks år.

I filmen møder man frøknerne Itsi og Bitsi, der bor dybt inde i eventyrskoven i den samme kæmpemæssige kjole. Øverst i kjolen bor Itsi, der elsker at gøre rent og bage småkager. I skørtet bor Bitsi, som tager på opdagelse i eventyrskoven. En tidlig morgen møder Itsi og Bitsi den magiske handelsmand Tryllerik, der sælger rengøringsgrej og trylledrikke. Tryllerik sælger rengøringsudstyr til Itsi, men Bitsi synes rengøring er kedelig, så hun tager på opdagelse i eventyrskoven, her ser hun en spillemand, som hun bliver forelsket i. Alt hun ønsker sig er et af hans fortryllende kys. Heldigvis har Tryllerik en kyssedrik som kan hjælpe Bitsi.

Forberedelserne til filmen startede tilbage i 2016 med manuskriptudvikling, udarbejdelse af kostumer, rekvisitter med mere. I sommeren 2016 optog filmholdet, der bestod af 10 kompetente unge, filmen i Tolne Skov, og derefter er der blevet arbejdet med at redigere filmen og lave musikproduktion samt lyddesign. Efter det store arbejde med produktionen blev filmen endelig færdig i foråret 2019.

Børnefilmen er produceret af Prezebe Productions, som består af filminstruktør Julie Kaja Prezebe, filmskaber Stine Solbjörk Prezebe og kunstner og scenograf Vibeke Lehm. Prezebe Productions har base i Tolne, og her er alle forberedelserne til filmen foregået. Holdet har selv skabt alle filmens kostumer og rekvisitter, og flere af dem er håndlavet ud af genbrugsmaterialer. Julie Kaja Prezebe og Stine Solbjörk Prezebe har skrevet filmens sangtekster, og har lavet musikken i samarbejde med unge musikere fra Aarhus. Vibeke Lehm har været konceptudvikler, scenograf, rekvisitør og kostumedesigner. Prezebe Productions har med filmproduktionen samarbejdet med filmfolk, skuespillere, musikere og kunstnere fra hele Danmark.

Foreningen Tolne Skovpavillon har støttet tilblivelsen af filmen, og tilbage i 2016 blev det aftalt, at der skulle være premiere i den nyopførte Staklade. Derudover er filmen støttet af Ud-over-kanten-Puljen, der er under Hjørring Kommune, Aarhus Filmværksted og filmuddannelsen VIA Film & Transmedia i Aarhus, som Julie Kaja Prezebe er uddannet fra.

Filmen er optaget i Tolne Skov, og skoven er væsentlig del af filmen, da alle scener foregår i skoven. Tolne Skov bliver i filmen forvandlet til en magisk eventyrskov, og der er fokus på skovens insekter og planter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...