HJØRRING/SINDAL: Jagten på Danmarks klogeste klasse er i gang med deltagelse af klasser fra skoler i Hjørring Kommune, herunder fra Tornby og Sindal.

6. klasser landet over dyster igen i år om titlen ”Danmarks Klogeste Klasse” i den store vidensquiz Smart Parat Svar.

Kampene indledes d. 5. december

Den 5. december kl. 10 indledes den nervepirrende kamp, når kommunens 6. klasser mødes på Hjørring Bibliotek i jagten på den eftertragtede titel: ”Danmarks Klogeste Klasse”. Hjørring Kommunes 6. klasser har igen i år mulighed for at vise, at de har styr på forskellige emner som historie, film, natur & teknik og eventyr.

Sidste år kom Lundergårdskolens 6.b. på en flot 2. plads i finalen i Odense – måske er det i år, Hjørring løber med sejren? Årets underfundige teamnavne er ved at være på plads, blandt andet skal Twånbonitterne fra Tornby Skole, Den gyldne banan fra Bagterpskolen og Dashing Nerds fra Lundergårdskolen på scenen og dyste. Også repræsentanter fra Løkken, Sindal og Højene Skole deltager.

Den landsdækkende videns- og læsequiz Smart Parat Svar udfordrer ikke kun børnenes hjerneaktivitet, hukommelse og deres evner til at tænke hurtigt, men også til at samarbejde. I den lokale runde dyster seks klasser med hver sit hold på fem elever, men kun én klasse vil blive kåret som vinder og dermed gå videre til den regionale runde, hvor de skal møde hele regionens dygtigste klasser.

Den regionale runde finder sted på Aalborg Bibliotek d. 9. januar. Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kr. udspiller sig d. 6. februar i Magasinet i Odense, og igen i år afholdes finalen i samarbejde med alle otte TV2-regioner.

Baggrund

Smart Parat Svar er en læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005. Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeåger. Den er med til at vise, at det er sejt at være klog!

Smart Parat Svar eksisterer også som gratis app, som kan downloades gratis til iOS. App’en har fået en ny funktion – nu kan man nemlig udfordre sine venner til et spil. Smart Parat Svar er udviklet af Gentofte Bibliotekerne og er et samarbejde mellem landets biblioteker, Slots- og Kulturstyrelsen og de 8 TV2-regioner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...