Foredrag i Sindal ved forfatter Knud Simonsen, der blandt andet har skrevet Tørvekongen - af læsere betegnet som ”Matador på landet”

SINDAL: Forfatter Knud Simonsen står bag trilogien om særlige danske arbejdspladser under besættelsen: ”Tørvekongen”, ”Brunkul – Børster og baroner” og ”Vestkystbunker”. Nu besøger han Sindal Bibliotek med et fortællende foredrag med oplæsning og billeder. Det sker mandag 19. november kl. 19.

I dette foredrag tager forfatteren udgangspunkt i den første roman, der handler om købmandssønnen Thorkild Brandt-Jensen, der ved udbruddet af Anden Verdenskrig ser en mulighed i at grave tørv og fremstille generatortræ. Tørvekongen er af mange læsere blevet betegnet som ”Matador på landet”. Her handler det imidlertid ikke om kampen mellem bankerne, men om kampen mellem købmanden og brugsforeningen.

Knud Simonsen (f. 1950) er født i Nordjylland, men er i dag bosat ved Rønde på Djursland. Han er – foruden forfatter – uddannet arkitekt inden for fagområet bygningskunst fra Arkitektskolen i Aarhus og har siden studeret kunsthistorie ved Aarhus Universitet. Aktiviteterne har gennem årene omfattet opførelse af typehuse over alt i Danmark og på Færøerne samt drift af hytteby, fiskesø og egen tegnestue.

Der tages entré til foredraget. Billetter kan købes på www.billetten.dk eller på biblioteket.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...