SINDAL: Søndag den 14. oktober fylder Karen Jakobsen, Fynsgade i Sindal 90 år.

Karen er født i Dalgaard, Fjelsted som den ældste af 8 søskende, der alle lever.

Efter endt skolegang i Fjelsted skole kom hun som ung ud at tjene i Høngård, Fjelsted.

Da hun i sin skoletid var en videbegærlig og dygtig elev, søgte hun mere boglig viden gennem et ophold på Halvorsminde Efterskole, Hjørring, hvor hun i 2015 var til stede som 70 års jubilar.

Da hun gerne ville dygtiggøre sig yderligere, supplerede hun med et højskoleophold på Ry Højskole. Her blev Karen medlem af en gruppe på 8 piger, der holdt sammen gennem alle årene og kendte til hinandens liv og levned gennem vandrebøger, der flittigt blev skrevet i og sendt rundt på skift mellem pigerne i mere end 60 år. Da disse boede forskellige steder i Danmark, blev det også til mange besøg og ture rundt om i landet.

En tid var Karen i sylære hos syerske Anthine Jensen, Sønderskov, der hjalp Karen, da brudekjolen skulle sys til giftermålet med Jens Jakobsen, Sdr. Bindslev i 1949.

Ægteparret slog sig ned i "Skellet" og drev den i nogle år. Siden købte de "Lykkebo" i Agerledet, hvor børnene voksede op, og Karen passede hus og hjem, mens Jens drev vognmandsforretning.

De sidste 8-10 år overtog de det tidligere Steens Serviceudlejning med udlejning af service og barakker. Her var Karen en uvurderlig støtte for sin mand med alt arbejdet derhjemme, mens Jens kørte rundt til kunderne. Forretningen blev afhændet i 1988.

Da børnene var fra hånden, fik Karen ansættelse med aftenarbejde på det nye plejecenter "Vendelbohjemmet" Sindal.

Både Karen og Jens var meget udadvendte og havde en stor vennekreds. De deltog i meget socialt bl. a. med tilknytning til Husmandsforeningen og Folkedanserforeningen. Selv da Karen blev alene, efter at have mistet Jens kort tid efter deres guldbryllup i 1999, deltog hun stadigvæk i folkedans og senere i seniordans - nu med vennen Karl, så længe han levede.

Hun kan endog stadig finde på at danse med sig selv hjemme i stuen, hvis der er god musik i radioen eller fjernsynet. Karen er rask og rørig og passer selv hus og have. Hun har altid haft lyst til at dyrke motion, hun cykler og har gennem årene gået til gymnastik og nu til Morgenstræk.

Hendes store interesse for håndarbejde har udmøntet sig i mange hjemmestrikkede trøjer, sokker, huer og vanter til små og store i familien.

Hendes læselyst har også holdt sig gennem årene, så ikke blot bøger, den daglige avis og ugeaviserne bliver læst, men hun mestrer også at gætte krydsord, Bogstavkassen og løse sudoku-opgaver, hvor hun tit ser sig som præmievinder.

Som den ældste i søskendeflokken har Karen været samlingspunktet for den store familie og har kunnet være behjælpelig med mange oplysninger om slægten og dens historie.

Hun har haft den store glæde at opfostre 2 sønner og 3 døtre, der meden enkelt undtagelse har bopæl i landsdelen, så hun har kunnet nyde godt af at have et nært forhold tilbørn, svigerbørn, de 15 børnebørn og 13 oldebørn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...