Hjørring Teater parat med programmet - med afstikkere til både Kilden, Vendsyssel Teater og Bønnehuset

HJØRRING: Der findes sikkert enkelte nordjyder, der helst vil være fri for opera - men det er dog beviseligt, at opera i det fri også kan trække folk i massevis til Kilden i Hjørring.

Fire gange tidligere har Det Kgl. Teaters ensamble gæstet Hjørring, hvilket har trukket tusindvis af publikummer - og de får muligheden igen for gratis at høre opera i helt specielle omgivelser.

Hjørring Teater er tovholder, når fire kongelige operasangere, en pianist og en konferencier søndag 18. august kommer til Vendsyssel med deres forestilling, der kun opføres fem steder i Danmark.

Og det er ikke eneste gang, Det Kgl. Teater kommer på disse kanter - det fremgår af af teaterforeningen Hjørring Teaters dugfriske sæson-program for ’19/’20.

”Scener fra et ægteskab” med Morten Kirkskov og Stine Stengade, ”Stå fast” frit efter Svend Brinkmann og ”Adressaten Ubekendt” med Søren Sætter Larsen og Lars Mikkelsen rammer også de skrå brædder på Vendelbohus.

Sidstnævnte stykke er en fortælling om venskab, om nazismens fremmarch i Tyskland og om to mennesker, der mister fodfæstet i den nye verdensorden - og en advarsel til samtiden mod nazistisk inficering og til eftertiden, om de små skridt, der fører til menneskelig tragedie og katastrofe.

På flere adresser

Nye kræfter er i gang med at fremtidssikre driften af Vendelbohus, hvilket har givet så meget ro i maven, at Hjørring Teater tør tage en sæson mere på Vendelbohus.

- Vi tror på projektet - og er rigtig glade for, at nogle er gået seriøst ind i projektet med Vendelbohus, siger Inger Reenberg, Hjørring Teaters daglige leder.

Foruden forestillingen i Kilden så foregår et par forestillinger yderligere på ”fremmede adresser”: ”A Space in the dark” (Black Box dance Company) opføres i et samarbejde med - og på - Vendsyssel Teater, mens Limfjordsteatrets Tom Waits-forestilling ”Træt lever og tungt hjerte” spiller i Bønnehuset i Mygdal.

Der er naturligvis også tænkt på børnene og familierne: Folketeatrets udgave af ”Skatteøen” rammer Vendelbohus - og det bliver da også den som kommunens 2. og 4. klasser via skoleteaterordningen kommer til at se næste år.

I alt er der 14 forskellige forestillinger, og enkelte af dem opføres flere gange.

Inge Reenberg oplyser, at Hjørring Teater har omkring 400 medlemmer, der via deres medlemskab får en reduktion i entre-prisen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...