Ais Egede Jensen vil stoppe med solopraksis i byen fra oktober 2019

LENDUM: Lendum er på vej til at miste den lokale privat praktiserende læge.

Region Nordjylland har modtaget et ophørsvarsel fra læge Ais Egede Jensen, som vil stoppe med drive solopraksis i byen med udgangen af september 2019. Klinikken har i øjeblikket 1.622 patienter tilknyttet.

Efterfølgende har regionen modtaget en ansøgning fra den praktiserende læge Jens Martin Kristensen, Østervrå om at købe Ais Egedes Jensens kapacitet og flytte den til Østervrå. Samtidig har ansøgeren overfor regionen tilkendegivet, at lægen i Lendum ønsker ansættelse i lægeklinikken i Østervrå i nogle år fremover.

Den ønskede flytning sker på tværs af lægepraksisområder og kommunegrænser. Derfor holdt Praksisplanudvalget i regionen et ekstraordinært møde i sidste måned et ekstra møde for at behandle ansøgningen, og indstillingen herfra er at ydernummeret flyttes fra Lendum til Østervrå.

En sådan løsning indebærer blandt andet, at de berørte borgere kan beholde Ais Egede Jensen som praktiserende læge. De berørte borgere vil dog få frit lægevalg, når Ais Egede Jensen ophører sin praksis i Lendum den 30. september.

På det samme møde i Praksisplanudvalget i sidste måned besluttede udvalget at et ledigt ydernummer i lægedækningsområde Sæby flyttes til Sindal.

Praksisplanudvalget har derefter sendt ansøgningen vedr. flytning af praksis til høring i Frederikshavn og Hjørring kommuner, hvor udvalget for Sundhed, Ældre og Handicap i sidstnævnte kommune har høringsskrivelsen på dagsordenen på udvalgets næste møde. Når høringssvarene fra de to kommuner er tilbage i regionen, vil Praksisplanudvalget tage en endelig beslutning om flytning af ydernummeret fra Lendum til Østervrå.

Ais Egede Jensen har drevet solopraksis i Lendum siden 1. juni 1983.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...