65 forældre deltog i aftenen med Lola Jensen i Hørmested

HØRMESTED: Mandag aften sad der 65 forventningsfulde deltagere klar til foredraget med Lola Jensen, arrangeret af Børnehuset Myretuen og Sindal Privatskole i Hørmested. Der var pyntet fint på bordene med levende lys og småkager.

Lola Jensen har over 35 års erfaring som familievejleder, og de fleste kender hende nok fra Go’ Morgen Danmark på TV2, hvor hun jævnligt er gæst.

Lola fangede deltagerne med det samme, med hendes vittige tilgang til børneopdragelse, hendes beskrivende og levende eksempler fra virkeligheden, som de fleste kunne nikke genkendende til.

Hun kom blandt andet ind på børn og ironi, forskellen på mænd og kvinder - hvor der blev grinet ekstra højt - hvordan børn sorterer indtryk gennem leg, at man skal lade være med at smide de ukorrekte yoyo’er ud, samt overophedede pandelapper.

- Vi er opslugt af hverdagen, og mangler at træde et skridt tilbage og se humoren i det, lød det fra Lola Jensen under foredraget.

Og humoren blev der i den grad lagt vægt på i de eksempler, hun gav fra det virkelige liv.

- Der var ingen løftet pegefinger, og humoren gør, at vi måske reflekterer lidt mere over måden, vi opdrager vores børn på. Uanset hvem man sidder som, så kan man se noget af det i sin egen hverdag. siger Vivi Bech.

Lola formåede at sætte det lidt på spidsen, hvilket kun understregede, at man som forældre ikke skal tage forælderrollen så alvorlig, men lytte til sin mavefornemmelse, når det kommer til børneopdragelse.

Det handler om at simplificere og ikke nødvendigvis have så høje forventninger til livet som forælder.

- Jeg synes, det var fantastisk godt. Lolas fokus på impulser i hjernen gav utroligt meget mening i forhold til min dreng. En god forklaring på hvorfor børn pludselig siger noget mærkeligt som prut i en samtale, hvor det normalt ikke skulle komme, siger Tina Skov Clausen, som har Søren i Børnehuset Myretuen.

Lola formåede at give alle en smule med hjem. Hun formåede at sætte nogle tanker i gang, og sidst men ikke mindst, gjorde hun det, at alle kan føle sig som helt normale forældre med helt normale børn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...