SINDAL: Rigtig mange havde fundet vej ind i varmen i Sindal Bykirke til ”De ni læsninger” og Luciaoptoget sidste onsdag dagen før Luciadagen den 13. december. Sindal skole-kirkekor Rødderne indledte med et meget smukt Luciaoptog og sang Luciasangen ”Nu bæres lyset frem, stolt på din krone”, mens de gik ind i den mørklagte kirke. De tog alle opstilling i koret og sang ”Vi har i Sindal en kirke smuk”. Det var en overraskelse, for det var uropførelsen af en helt ny salme, hvor de tre første vers er skrevet af en af sognets frivillige hjælpere Channe Lyngbye. Det fjerde vers er skrevet af Daniel Kviberg, og melodien er skrevet af Torgny Erséus.

I fællessalmen ”Vær velkommen, Herrens år” blev det første vers sunget af solisten Matilde, og det andet vers blev sunget af kirkekoret, hvorefter menigheden og koret sang med på resten af salmen.

Efter denne salme begyndte ”De ni læsninger” om Skabelsen, Syndefaldet, Profetien, Bebudelsen, Fødslen, Hyrderne på marken, De vise mænd, Ordet og Bekendelsen til Kristus, der blev læst af medlemmer af menigheden og sognepræst Hanne Jørgensen.

Mellem læsningerne var der fællessalmer, og kirkekoret Rødderne sang flere sange blandt andet ”Sikke dog et glædeligt budskab” af Sigurd Barrett, samt der var solosang ved kirkesanger Katrine Bach Skovmand.

Efter Fadervor og Velsignelsen gik kirkekoret Rødderne syngende ud af kirken.

Som afslutning på en dejlig aften var der inviteret til fælles samvær i Sognegården, hvor der blev serveret kaffe og æbleskiver.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...