God nyhed for alle med interesse for lokalhistorie

VENDSYSSEL: Hjørring Kommunearkiv har kreeret en lille gave til alle med interesse for lokalhistorien. Arkivet lancerer nye hjemmesider med såkaldte kildepakker med lokale kilder om forsyningsvæsenet, samt en hjemmeside hvor du kan gå på opdagelse i de tidligere sognekommuners forhandlingsprotokoller.

Hjørring Kommunearkiv har gennem den sidste tid opdateret deres tilbud. På Kommunearkivets hjemmeside https://kommunearkiv.hjoerring.dk/se-kilder/ kan du finde et væld af originale dokumenter og billeder. Kildepakkerne består af gamle dokumenter i digitaliseret form, som eksempelvis er med til at give et indblik i, hvordan Vendsyssel blev påvirket af nye teknologiske muligheder. Det er naturligvis ikke alt arkivets materiale, der findes i kildepakkerne. Hjemmesiden er blot toppen af det store isbjerg af arkivmateriale, som findes på kommunearkivet. De nye pakker handler om Forsyningsvæsenet og er opdelt i underemnerne: Lokale kilder om vand og Lokale kilder om gas. Her er kildepakkerne med til at præsentere arkivmaterialet i en form, så de er brugbare for både børn og voksne.

På kommunearkivet er man ikke i tvivl om det potentiale, der er i de mange hyldemeter af gamle papirer, som arkivet gemmer. ”kilderne giver et fantastisk indblik i, hvad det betød for almindelige menneskers hverdag, at de fx fik indlagt gas og vand i deres huse. Samtidig sætter de gamle dokumenter nutiden i perspektiv. Ikke mindst i forhold til de udfordringer med blandt andet klimaforandringer, som samfundet står overfor i dag” udtaler historiestuderende Bjørn Ask Olesen, som har lavet de nye kildepakker under sin praktik på arkivet i efteråret.

Yderligere er der også blevet lavet en underside på kommunearkivets hjemmeside, hvor de tidligere sognekommuners forhandlingsprotokoller løbende bliver digitaliseret og efterfølgende tilgængeliggjort. I sognerådsprotokollerne er det muligt at se store og små beslutninger, der er blevet truffet i lokalområderne i Vendsyssel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...