Frivillige i Røde Kors Sindal har sendt et stort antal trøjer, kjoler og bamser til humanitært hjælpearbejde

SINDAL: Der er gang i nørkleriet hver tirsdag eftermiddag i Aktivhuset i Sindal. Her sidder mange og nørkler til fordel for Røde Kors store hjælpearbejde både i Danmark og i udlandet.

- Vi har det så hyggeligt, mens vi strikker og syr. Det er en dejlig hobby, hvor vi virkelig ved, at vores arbejde glæder mange børn og voksne, der er i en vanskelig situation, fortæller Elly Mikkelsen.

Det er et antal frivillige fra Røde Kors afdelingen i Sindal, der har gang i strikkepindene. De strikker og syr så meget, at de flere gange om året sender kilovis af tøj til Røde Kors store samlecentral i Kiplev, der så fordeler tøjet til forskellige humanitære projekter.

Det er Røde Kors, der fortæller de forskellige lokalafdelinger, hvad der i øjeblikket er brug for. Derfor ved nørklerne, at de ikke laver en masse forskellige ting, der ikke bliver anvendt i nødhjælpsarbejdet, men det de strikker og syr er noget, der er stort behov for.

Der strikkes trøjer, tæpper, bamser og sys børnekjoler på livet løs i Aktivhuset. De strikkede bamser meget efterspurgte. De gives til børn af indsatte i danske fængsler eller arrester og til børn, der skal vaccineres. Siden jul er der på landsplan uddelt omkring 2.000 bamser, og det vækker stor glæde hos børnene. Derfor ønsker Røde Kors, at nørklerne fortsat strikker de populære bamser.

Alt laves af rester fra tøj og garn, der er indleveret i Røde Kors containeren eller til butikken i Sindal. Det indleverede vaskes og ordnes, og det der ikke kan sælges i butikken, skæres op til mindre stykker og sys til eksempelvis fine børnekjoler. Strikkede trøjer, der måske er lidt for slidte til videresalg, trævles op og garnet anvendes til nye strikkede trøjer, tæpper eller bamser. Intet går til spilde. Det er genbrug af genbrug.

- Vi kan altid bruge strikkegarn, så hvis der er nogen, der har strikkegarn i overskud, eller har noget liggende, som de kan undvære, modtager vi det med glæde i Røde Kors Butikken, siger Elly Mikkelsen.

Siden maj har de flittige nørklere strikket 80 trøjer og syet 37 kjoler samt strikket et utal af bamser i forskellige størrelser. Forleden blev det hele pakket i store papkasser og sendt afsted til samlecentralen Kiplev. Tidligere på året sendte nørklerne 170 trøjer til Røde Kors nødhjælpsarbejde. Og sidst på året forventer de flittige damer, at de endnu engang har produceret en stor sending trøjer, tæpper, kjoler og bamser til hjælpearbejdet.

I dag er der omkring 5.000 nørklere fordelt på 290 grupper i hele landet, der hækler, syr og strikker. Det bliver til cirka 35 tons nørkletøj om året, der fordeles til nødlidende. Heraf kommer en stor del fra Røde Kors nørklerne i Sindal.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...