TVERSTED: Der var kaffe, kage og gratis bilvask hos Tversted Bilvask ved åbningsreceptionen forleden.

Det er indehaverne May-Britt og Allan Vester Lassen fra Saltum, der nu kan tilbyde miljørigtig bilvaks, i den nye automatiske vaskehal, de har åbnet ved rundkørslen Skagensvej i Tversted.

Der er mange grunde til at vaske bilen i vaskehal, frem for hjemme i indkørslen.

Spildevand fra bilvask indeholder olie, tungmetaller og andre stoffer, der ikke hører hjemme i hverken jorden eller vandområder. Bilen bliver ren, når du vasker den i indkørslen eller ved kantstenen. Men det snavsede spildevand fra bilvasken ender i miljøet, når det løber direkte ned i jorden eller ud i kloakken.

Vandforbruget i vaskehaller er også mindre end 20 liter rent vand pr. vask. Ved manuel vask bruges cirka 100 liter vand. Det er spild af godt drikkevand. Allan Lassen fortæller om teknikken bag vaskehallen:

- Hallens spildevand løber gennem et filtreringssystem, hvor der opfanges snavs fra bilen, inden overskydende vand udledes til det kommunale renseanlæg. Ligesom vi også har et system så vandet fra undervogns skyl, der bliver genbrugt.

- Og så er vores sæbe et af de bedste produkter på markedet, det er både miljøvenligt og har en fantastisk god vaskeevne, så bilen bliver vasket ren. fortæller Allan V. Lassen.

- Vi ville gerne have døgnåbent, men nogle regler gør, at Vaskehallen kun må være åben fra kl. 7 til 22, fortæller Allan Lassen, der udover Tversted Bilvask, også driver vaskehaller i Pandrup, Hune, Skørping, Hatting og Saltum, hvor parret selv bor.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...