Knap 100 elever samt de ansatte på Vendsyssel Friskole i Mosbjerg har fået ny leder

MOSBJERG: Vendsyssel Friskole i Mosbjerg har fået ny skoleleder. Det er Mads Vejen, 40 år, der har en mangeårig baggrund som blandt andet underviser, virksomhedskonsulent og sælger. Mads Vejen er uddannet lærer fra Hjørring Seminarium i 2005 og har undervist i folkeskolen i Hjørring og Aalborg kommuner. Han er gift med Louise, der er lærer på Hjørring Private Realskole, og sammen har de tre børn. Familien bor i Hjørring. Mads Vejen har suppleret læreruddannelsen med en PD i Ledelse.

Foruden lærergerningen spiller Mads guitar. Han har sunget og spillet til et hav af fester i Vendsyssel som udøvende musiker, og han spiller lejlighedsvis med i orkestret PångStars.

Mads Vejen har senest været virksomhedskonsulent hos VUC & HF Nordjylland.

- Siden jeg færdiggjorde min PD i Ledelse, har jeg ønsket at arbejde med ledelse. Dertil er jeg anlagt med en stor portion energi, virketrang og lyst til at udvikle og nå de mål, jeg sætter mig for. Da det samtidig var de kompetencer friskolen søgte, var jeg ikke sen til at ansøge om stillingen, fortæller Mads Vejen.

Han glæder sig til at virke som skoleleder for en skole med ”mange ben”, og om sin vision fortæller han:

- Mit job er jo først og fremmest at drive en friskole, der har læring som kerneværdi, og hvor lærere og elever trives. Jeg skal have et godt øje på, hvilke kræfter og kompetencer vi har på skolen i forhold til drift og udvikling, og i hvilken retning vi skal for at fremtidssikre vores skoletilbud. Et godt eksempel er her vores ComputerScience linje, som er et valgfag fra 6. klasse, hvor eleverne blandt andet arbejder med spiludvikling og E-Sport. Dette tilbud er vores udskolingselever rigtig glade for. Vi har netop afholdt et stort LAN Party på skolen, som hver gang er en stor succes. Fra august i år har vi desuden valgt at åbne vores egen musikskole i forlængelse af skoledagen. Jeg har selv haft stor glæde af, at kunne mestre et instrument gennem barndom og voksenliv, og det vil jeg derfor også gerne kunne tilbyde vores elever, siger Mads Vejen.

Vendsyssel Friskole er en skole, der hele tiden får topkarakterer, når der er trivselsmålinger. Skolen er samtidig en mobilfri skole, hvor eleverne hver morgen afleverer deres mobiltelefoner. Eleverne har derfor dagen igennem fokus på læring og socialt samvær med de andre elever.

- Det fungerer rigtig godt, og vi kan se, at eleverne er gode til at være sammen med hinanden i pauserne. De har masser af onlinetid i fritiden, men i skolen skal de lære at begå sig i fællesskabet, når de ikke har undervisning, fortæller Mads Vejen.

Vendsyssel Friskole har i dag lige under 100 elever, hvoraf halvdelen hver morgen stiger på skolens bus. Det er elever fra Jerup, Bindslev, Elling og andre steder. Skolen planlægger at udvide busruten fra næste skoleår, så bussen også stopper i Sindal om morgenen.

I næste uge afholder skolen den årlige generalforsamling, som i år kalder for ”Spaghetti Generalforsamlingen ”.

- Vi har fået den lokale madklub til at diske op med lækkerier til de deltagende. Om en måneds tid planlægger vi at afholde en Sjov Lørdag, der er et åbent hus arrangement for interesserede, som gerne vil vil se og høre mere om vores friskole. Her planlægger vi at samle interesserede op i vores egen bus en lørdag formiddag, siger Mads Vejen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...