Sommerhilsen fra Ældre Sagen Sindal

SINDAL: Sindal Avis har modtaget en sommerhilsen fra Ældre Sagen i Sindal, som beskriver den aktive forenings mange aktiviteter. Som noget nyt har Ældre Sagen indledt et samarbejde med Vendelbocentret med besøgshunde. To gange om ugen besøger henholdsvis Birthe Dalsgaard og Ann Hjarbæk ældrecentret med deres hunde Tulle og Mella. En anden nyhed er, at alle faste arrangementer fremover afholdes i Aktivhuset på Markedsgade.

Formanden for Ældre Sagen Ann Hjarbæk skriver i sin sommerhilsen:

”Kommende efterårsprogram er netop sendt i trykken, og inden længe vil det være at finde rundt omkring i byen, samt ved henvendelse til bestyrelsen. Og vi glæder os allerede til at se rigtig mange til de forskellige arrangementer. Dette har givet anledning til et lille tilbageblik på et fantastisk forår i Ældre Sagen. Vi har oplevet stor tilslutning til de forskellige arrangementer. Årsmødet, som blev afholdt på Café Fiehn, talte ca. 90 medlemmer. Jens og Mads fra Lykkegaard i Tversted stod for en spændende fortælling om deres vej til Tversted. Valg til bestyrelsen foregik i god ro og orden, professionelt dirigeret af vores kollega Thea fra Ældre Sagen i Randers. Kort efter afviklede vi ”Danmark Spiser Sammen”. En tilbagevendende begivenhed, hvor vi allerede nu kan løfte lidt af sløret for næste år. Der er bestilt helt fantastisk underholdning. Hallen er igen booket, og vi håber endnu flere (115 tilmeldte i år) vil tage nabo, venner, børnebørn ol. i hånden, og sammen synliggøre ”Kampen mod ensomhed” som jo er ideen med dette arrangement. Sæt allerede nu kryds i kalenderen lørdag den 25. april 2020. I maj måned havde vi to arrangementer. Kurt Leth kom forbi og fortalte levende om hans tid som journalist i midt/sydjylland. Flere kender Kurt fra ”Kurt kom til kaffe”. Et utroligt spændende foredrag, hvor Kurt fortalte om de mange forskellige mennesker han gennem tiden har mødt og ”drukket kaffe med”. Flot krydret med humor og indlevelse, hørte vi om kendisser, sportsfolk, helt almindelige mennesker. Stor som lille evnede Kurt med stor empati og kærlighed at fortælle, så hver og een fremstår helt unikt og som noget ganske særligt. Ja faktisk tror jeg, flere af os gerne ville høre mere. I maj havde vi også ”Temadag for besøgsvenner, med og uden hund”. Et arrangement hvor alle besøgsvenner var inviteret i forsøg på at skabe tradition for en ERFA-dag. En festdag hvor der blev udvekslet erfaringer som besøgsven både med og uden hund. Der var mulighed for at få råd og vejledning af Hundeadfærdsterapeuten Marianne Aakjær, som også testede nye hunde til tjenesten. Dette afvikledes i Paradis Hundetræningscenter i Lendum. Ældre Sagen stod for forplejning af alle deltagere med hjælp fra Superland Sindal og MaxiZoo i Hjørring.

Sidst men bestemt ikke mindst, havde vi i juni, i samarbejde med Lokalafdelingen i Hirtshals, planlagt en bustur til Hvidsten Kro. Stor succes, og vi satser på fremover, at lave mere af den slags samarbejde. Der var fuldt hus/bus, og alle havde en skøn oplevelse både med oplevelserne, der var undervejs, men også samværet med andre, som i vores regi er det allervigtigste. Sideløbende har der i hele perioden været andre aktiviteter, blandt andet har vi i Sindal en meget velfungerende og populær Demens Café. Vi forsøger at være på tæerne hele tiden i ”den gode sags tjeneste” for de ældre, ensomme og mange andre. Mere om dette og meget mere kan ses på Ældre Sagens hjemmeside, hvor også kommende arrangementer bliver omtalt. Fra Ældre Sagen i Sindal skal lyde stor tak til alle der støtter op om vores arbejde.”

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...