Red Barnets oplevelsesklub inviterer til 10 årlige arrangementer, der alle er gratis at deltage i for familier med børn i alderen 5 til 11 år

KOMMUNEN: Red Barnets oplevelsesklub inviterer til 10 årlige arrangementer, der alle er gratis at deltage i for familier med børn i alderen 5 til 11 år. Familier, som trænger til et åndehul i hverdagen i form af oplevelser, som familien ikke selv har økonomi og kræfter til at arrangere. Det kan være en skovtur, bondegårdsbesøg, tur i zoo, Fårup Sommerland eller en hyggeeftermiddag med kreativt værksted. Desuden inviteres familier på en årlig sommerlejr, som igen i år var en stor succes.

- Mens jeg uddannede mig til socialrådgiver, så jeg en dag et opslag, hvor Red Barnet søgte frivillige i Hjørring. Det var lige hvad jeg havde lyst til, så snart var jeg involveret i oplevelsesture og sommerlejr, fortæller Lisa Pedersen.

- Og da jeg en lørdag morgen på sommerlejren fik et kæmpe knus af en lille dreng, som i løbet af natten var kommet til at savne mig, var jeg helt sikker på, at jeg var havnet det rigtige sted. Det er cirka fem år siden, og siden 2017 har jeg været formand for lokalforeningen i Hjørring og med i Red Barnets nationale udvalg, som koordinerer tiltag på tværs af landet, tilføjer Lisa Pedersen.

Donationer fra puljer og fonde samt lokale butikker og virksomheder udgør det økonomiske fundament for oplevelsesklubben i Hjørring. Mens frivillige fra Hjørring bidrager til det landsdækkende og internationale arbejde ved at være indsamlere, når Red Barnet har landsindsamlinger. En sådan er lige afviklet, og her kunne cirka 30 frivillige fra Hjørring sende 25.000 kr. til Red Barnets landskontor.

Den lokale oplevelsesklub drives af 15 frivillige og nye er altid velkomne.

- Og jeg kan anbefale nye at komme med. Foruden de mange dejlige oplevelser sammen med familier, har vi også et godt frivillignetværk. Vi holder en sommerfest og nytårskur. Samt møder i løbet af året, hvor vi koordinerer det lokale arbejde. Vi deltager også i Red Barnets landsmøde og forskellige kurser, som Red Barnet tilbyder til frivillige. For eksempel lejrlederuddannelse, livredderkursus og noget så praktisk som et kursus i at lave mad over bål. Selv har jeg også sammen med næstformanden deltaget i kursus for ledere i de nordjyske lokalafdelinger af Red Barnet, og det har givet os et godt netværk på tværs af kommunegrænser, fortæller Lisa Pedersen.

Vi møder hende en fredag eftermiddag, hvor hun kommer direkte fra en jobsamtale og snart skal videre, fordi hun også er reservebedste for en lille dreng på 7 år, hvis mor lige har besluttet sig for at flytte til Sjælland.

- Ham har jeg været reservebedste for siden han var 4 år, og selv om han nu flytter til Sjælland, skal vi da blive ved med at ses. Både jeg selv og mine børn, som nu er voksne, er knyttet til den lille fyr. Og han er også knyttet til os. Vi har sammen haft skønne oplevelser hjemme hos os, hvor der både er heste, hunde, katte og høns. Her har han været med i mange ting og jeg håber han også kan besøge os i fremtiden. Jeg vil i hvert fald besøge ham, siger Lisa Pedersen, mens øjnene bliver blanke.

Hvis oplevelsesklubben er noget for din familie, eller du har lyst til at blive en af de frivillige, der er med til at give familier gode oplevelser, er du velkommen til at kontakte Lisa Pedersen på tlf. 60 15 70 85.

Ønsker du at vide mere om øvrige tilbud og muligheder i den frivillige sociale verden, er du velkommen til at kontakte Mette Jakobsen, koordinator i Frivilligcenter Hjørring, på tlf. 24 26 40 70.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...