SINDAL: I lørdags fik passagererne på togturen mellem Hjørring og Frederikshavn en oplevelse, som de nok ikke havde forventet.

De fleste passagerer var indstillet på den sædvanlige tur, hvor der var tid til at ordne forskellige gøremål på smartphonen. Sådan gik det ikke på afgangene fra Hjørring klokken 13.00 og 13.58. På disse ture havde de jubilerende købstæder Hjørring 775 år og Frederikshavn 200 år i fællesskab arrangeret et kunstprojekt, der ikke tidligere er set.

Det blev til en tur med "Danmarks længste scene", hvor der undervejs skete ting og sager både i toget og udenfor togvinduerne. Først blev passagerne i Hjørring mødt af krammefisken Klumpe fra Nordsøen Oceanarium, der delte balloner og badebolde ud til børnene. På en mark kæmpede vikinger fra Yxengaard med drabelige dinosaurer. Mountainbikere kørte på baghjul, og Sindal Idrætsforening gav opvisning.

Efter Sindal station blev passagerne overrasket, da flere tilsyneladende almindelige passagerer pludselig rejste sig op og en efter en istemte "Lean on me". Det var kormedlemmer fra Sysselkoret, der overraskede på denne måde.

Da toget nåede Tolne station viste Nørkledamerne deres formåen. Der var hængt strikketøj på tørresnore og paraplyer, og det var et farverigt skue. På vej til Kvissel var der guitarspil, og pludselig så man dansende folkedansere fra Folkedanserforeningen Vendsyssel på en mark. Og sluttelig på Frederikshavn station spillede Hjørring Musiske Skole.

Det var en spektakulær togtur, som vil blive husket længe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...