Kendt maleri kommer op i den nye Stakladen

TOLNE: I forbindelse med Glassalens renovering kunne det ikke lade sig gøre at flytte det 20 meter lange vægmaleri til den nye Staklade. Kunstværket, der er malet på hessian direkte på væggen, blev lavet af P. Viggo i 1966, og for flere er det indbegrebet af Glassalen, hvor der gennem tiderne er afholdt mange baller, koncerter og revyer.

Bestyrelsen undersøgte derfor mulighederne for at bevare det karakteristiske maleri for eftertiden. Løsningen blev en affotografering og opsætning som fotostater i selve Skovpavillonen. Billedet er monteret på lydisolerende plader, der har forbedret akustikken i pavillonens sale ganske betydeligt.

Det er fotograf Chris Olesen fra Horizon Lab, der har affotograferet og genskabt maleriet som flotte fotostater, der ikke er til at skelne fra det originale maleri. Firmaet Egotag har monteret fotostaterne på lydisolerende materialer, der på rammer er opsat i pavillonens to sale.

Da det store projekt oversteg budgettet til Stakladens renovering, ansøgte Skovpavillonens bestyrelse Jyske Bank om et økonomisk tilskud til opgaven. Jyske Bank Almennyttige Fond bevilligede 20.000 kroner til formålet. Ved en lille ceremoni blev en pose med de mange penge forleden overrakt af afdelingsdirektør Carsten Holst Vinther-Jensen til formanden for skovpavillonen Asbjørn Nielsen og foreningens kasserer Thorkild Schou.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...