Sundhedscenter Hjørring i kampagne med fokus på lungesygdommen KOL

HJØRRING: I Danmark regner man med, at omkring 320.000 danskere lider af den alvorlige lungesygdom KOL. Kun cirka halvdelen ved det selv, og det anslås at mindst 160.000 går rundt med sygdommen uden at vide det. Skal flere vide det, skal flere reagere på symptomerne på KOL og få et lungetjek hos deres læge.

Hjørring Kommune sætter derfor som en del af en landsdækkende kampagne fokus på sygdommen.

I Hjørring Kommune vil borgerne blandt andet kunne møde sygeplejersker fra Sundhedscenter Hjørring i Forsamlingsbygningen, Østergade 9, 9800 Hjørring 14. maj mellem kl. 10-12, hvor det vil være muligt at høre mere om sygdommen.

Udfordringen med lungesygdommen KOL er, at symptomerne tidligt i forløbet kan virke harmløse, og man kan vænne sig til dem fordi de kommer gradvist. Eller man kan bortforklare dem med fx dårlig form. Mange reagerer derfor ikke på symptomerne.

Men oplever man lungesymptomer i en periode på to måneder eller mere, er det vigtigt, at man får foretaget en lungefunktionsundersøgelse. Især hvis man er ryger eller tidligere ryger eller har arbejdet i et erhverv med meget støv, damp eller røg. Symptomerne på KOL er:

•Hoste (tør eller med slim)

•Pibende eller hvæsende vejrtrækning

•Du bliver mere forpustet end dine jævnaldrende, når du bevæger dig. Fx når du går på trapper eller løber efter bussen

Kampagnen vil kunne opleves i de fleste af landets kommuner i uge 19, 20, 21 og 22.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...