Ny bestyrelse, øget omsætning og forbedret likviditet i Dagli’Brugsen i Lendum

LENDUM: En ny bestyrelse i Lendum Brugsforening er klar til at tage fat på at redde deres dagligvarebutik.

Ved den anden ekstraordinære generalforsamling inden for en uge var der kampvalg til de fem bestyrelsesposter, idet en kreds af ”bekymrede kunder” havde brugt den sidste uge for at finde et stærkt hold til at afløse den gamle bestyrelse, som trak sig, da dens forslag om at lukke Dagli’Brugsen i Lendum blev forkastet med overvældende flertal.

I den store mødesal i Lendum Borger og Kulturhus kom der også andre forslag til bestyrelsen mandag aften.

Før mødets start blev Claus Dalmose fra den gamle bestyrelse overtalt til at fortsætte, og han blev valgt sammen med Louise Gadeberg Jensen, Helle Bundgaard Laursen, Søren Tjønneland og Per Nielsen.

Desuden blev Kjeld Hansen valgt til suppleant. Også han sad i den bestyrelse, der trak sig.

På mødet fortalte uddeler Claus Jensen, at der i løbet af den sidste uge var tegnet 40 debitorkort og likviditeten er allerede forbedret med over 200.000 kr., hvilket giver den nye bestyrelse længere tid til at finde en fremtidig og holdbar drift af dagligvarebutikken.

Debitorkort går ud på at folk i by og omegn indbetaler et fast beløb hver måned til Dagli’Brugsen, som de så kan bruge af efterfølgende.

Uddeleren kom desuden med den glædelige nyhed, at omsætningen i butikken i den sidste uge er øget med 8 procent og at ugen samlet set lå 8.000 kr. over budgettet.

Lendum Brugsforeningen er gældfri på bygning og inventar, og samlet er vurderet til 900.000 kr. I den forbindelse foreslog Jørgen Toft Jensen, at den sum frigives til investeringer i butikken ved at der stiftes et selskab, som gennem tegning af anparter/folkeaktier, køber bygning og inventar til vurderingssummen.

- Så bygningen vores her i Lendum bagefter, hvis brugsen alligevel lukker, og så bestemmer vi selv om der skal en ny købmand ind, sagde han og spurgte efterfølgende ud i salen, om der er stemning for at gå videre med forslaget.

- Jaaahh, lød det fra den tætpakkede sal.

Forslaget indgår nu som en del af den nye bestyrelses arbejde med en handlingsplan, til hvilket der i forvejen ligger en halv snes ideer og forslag fra andre borgere.

poch

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...