Blå Kors Genbrug fejrer sine ti år i Bindslev

BINDSLEV: Under overskriften Shop amok i Blå Kors Genbrug i Bindslev skærer man halvdelen af prisen på varerne i hele uge 48 i den 1300 kvadratmeter store genbrugsforretning på Sønderbro. Og der er selvfølgelig også gratis kaffe og småkager alle, der lægger vejen forbi.

Anledningen er, at Blå Kors Genbrug fejrer, at det er 10 år siden, forretningen flyttede fra Nørrebro til den nuværende adresse på Sønderbro.

- Det har været nogle helt forrygende år med konstant stigende omsætning. Sidste år omsatte vi for knap en million kroner, og det er meget, når de enkelte varer i butikken kun koster ganske få kroner. Vi er dybt taknemmelig for den store opbakning, der til vores genbrugsbutik, for det betyder, at vi kan hjælpe mange trængte misbrugere og deres pårørende, og dermed skabe nye muligheder for de mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler, fortæller lederen af genbrugsbutikken Musse Kristiansen.

Siden søstrene Musse Kristiansen og Lissy Hejslet Jørgensen fik den ide, at der skulle være en Blå Kors genbrugsforretning i Bindslev, er der sket en kæmpe udvikling. Genbrugsforretningen er vokset fra 200 kvadratmeter på Nørrebro til 1300 kvadratmeter på Sønderbro og er i dag en stor og moderne forretning, der handler med alt lige fra små nipsgenstande til store fine møbler. Og de mange frivillige i forretningen ved alt om, hvad der er på hylderne af bøger, tøj, elektronik, nips, møbler, hårde hvidevarer med mere, og de er klar med råd og vejledning til de mange, der hver dag besøger forretningen.

- Vi er så glade for vores frivillige. Det er helt fantastisk, at vi har så mange, der er villige til at gøre en indsats for Blå Kors. Selvom vi er mange, så kan vi altid bruge flere, for der er til stadighed 3 - 5 på arbejde, og med en daglig åbningstid fra 10 - 17 og om lørdagen fra 10 - 13, er der brug for mange frivillige hænder, siger Musse Kristiansen.

Foruden de frivillige i forretningen er der også en stor kørselsafdeling, der henter og bringer større genstande som eksempelvis møbler.

Alt hvad der afleveres i butikken bliver gjort klar til genbrugssalg. Tingene bliver sorteret, tøjet vasket, elektronikken efterset. I det hele taget bliver alt kontrolleret, inden det sættes til salg. Den elektronik, der ikke kan istandsættes, bliver yderligere adskilt, inden det videresælges til en produkthandel. Og tøj, der ikke kan sælges, bliver sendt til Blå Kors Danmark, som sælger det til udlandet. På denne måde bliver hver eneste stump udnyttet til gavn for Blå Kors sociale arbejde.

- Lige nu bugner vores lager af gode ting og sager. Nu kan folk virkelig gøre et et kup, hvis de kommer og besøger os. Det er nu, der er en enestående chance for at finde billige julegaver af høj kvalitet til næsten foræringspris og så endda med 50 procent rabat, fortæller Musse Kristiansen.

Formålet med Blå Kors Genbrug i Bindslev er at tjene penge til Blå Kors Danmarks hjælpearbejde, der består i at hjælpe mennesker ud af alkoholmisbrug, støtte deres pårørende, hjælpe unge fra misbrugsfamilier med terapi og hjælpe mennesker med sociale problemer som misbrug, psykisk sygdom og mangel på bolig.

Blå Kors har i dag mere end 58 genbrugsbutikker i 43 byer med omkring 1900 frivillige medarbejdere. Herudover er der opsat tøjcontainere i mange byer. Tilhørende butikken i Bindslev er der containere ved SuperBrugsen i Sindal, ved skolerne i Hørmested, Mosbjerg, Tversted og ved den gamle Husflidsskole i Uggerby.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...