SINDAL: Gymnastikafdelingen i Sindal Idrætsafdeling er et stort aktiv for byens børn og unge. Engagerede instruktører og trænere lægger et stort arbejde i, at gøre gymnastikken til en spændende motionsform, som ungdommen har lyst til at deltage i. Med ikke færre end 9 hold med meget forskellige aktiviteter trænes der hver mandag og tirsdag i Sindal Hallen.

Om mandagen fra kl. 17 - 18 træner drenge og piger i 2. - 3. klasse med styrke- og smidighedsøvelser og motorikken finpudses. Power Kids træner også om mandagen fra kl. 17 - 18 i Motionscentrets Spejlsal. Holdet er for børn mellem 7 - 14 år, der har brug for at tabe sig og få bedre motorik samt mere selvtillid. Fra kl. 18.10 er der Styrke/Kondi m/k hold. Her arbejdes der med konditions- og kredsløbstræning samt styrketræning med blandt andet håndvægte og andre redskaber. Fra kl. 19.15 er der Yoga. Den klassiske Hatha Yoga træning er for alle køn og aldre som vil strække, styrke og balancere hele kroppen.

Tirsdage starter med Forældre/Barn 1 - 3 år kl. 16.30. På holdet skal forældre og børn hygge sig sammen og have sved på panden. Også fra kl. 16.30 er der Puslinge uden mor og far. Holdet er for piger og drenge på 4 - 5 år. Der er fokus på en hyggelig time, hvor børnenes balance, koordinering og samarbejde udfordres. Fra kl. 17.30 er Krudtuglerne i hallen. Holdet er for drenge og piger i 0. - 1. klasse. Der er kondilege, styrke som i håndstand og motorik med kolbøtter og flikflak. Der øves også rytme og spring. kl. 17.30 starter Spring/Rytme holdet for børn fra 2. - 9. klasse, hvor de øver styrke, smidighed og grundspring. Tirsdag afsluttes fra kl. 19 - 20 med HipHop for de 8 - 15 årige. Teknikkerne læres fra bunden krydret med musik og masser af godt humør.

Lige for tiden træner alle holdene ihærdigt til den store afslutningsopvisning i Sindal Hallen, der i år finder sted søndag den 7. april, hvor der ligeledes kommer et talenthold fra Mariager, der giver opvisningen i spring og rytme. Og der er opvisning i Linedance. Som noget nyt kommer der et SIF voksenhold, der viser der kunnen i Kondi og Styrke.

- De mange forskellige hold med omkring 100 børn stiller store krav til vores dygtige instruktører og trænere. Som eksempel er der alene på holdet Krudtuglerne 22 børn. De trænes af Diana Olesen og Michelle Rossel Nielsen, men to trænere til så mange børn er alt for lidt. Vi har stort behov for, at flere vil melde sig som instruktører, trænere og frivillige hjælpere. Man behøver ikke at være forældre til børnene. Blot der er interesse for ungdomsarbejdet er alle meget velkommen, fortæller Jonna Ørslev Andersen fra Gymnastikforeningen.

Inden nye frivillige bliver sluppet løs som instruktører og trænere, får de en grundig oplæring af erfarne instruktører og bliver sendt på flere forskellige kurser.

Gymnastikafdelingen har fortsat plads på de forskellige hold til flere unge, der gerne vil være sammen med jævnaldrende og få nogle spændende oplevelser samtidig med, at de får motion og øget velvære.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...