Børnekor og minikonfirmander hjalp ham godt på vej

SINDAL: I fredags væltede Sigurd Barrett sammen med guitaristen Eskild Dohn Sindal Bykirke med et sprudlende, humørfyldt og vedkommende musikalsk orgie af salmesang og musik godt hjulpet af kirkens børnekor Rødderne og minikonfirmander fra Sindal og Astrup.

Koncerten ”Sigurd synger salmer for store og små” efterfølger den store succes ”Sigurd fortæller om Luther”, som han optrådte med i Bykirken i oktober 2017. Anledningen til den nye koncert er, at i år er det 450 år siden, den første danske salmebog udkom. Det fejrer Sigurd Barrett og guitaristen Eskild Dohn med en turne rundt i landets kirker, hvor de hylder de danske salmer i sang og musik. Samtidig fortæller de om de mest kendte salmedigtere, og under koncerten ”besøgte” både Luther, Kingo, Brorson, Ingemann og Grundtvig Sindal Bykirke. En del af salmerne er gendigtet i et nyt sprog, så alle, store såvel som små, kan synge med.

Lige fra showets start havde Sigurd Barrett publikum i sin hule hånd. Han fortalte med stor indlevelse om salmernes historie, der blev efterfulgt af Sigurds egne gendigtninger af kendte salmer til et nutidigt sprog. Luthers mest berømte salme ”Vor Gud han er så fast en borg”, er på et moderne dansk blevet til ”Gud er en stærk og sikker borg”. I alt har Sigurd Barrett og Eskild Dohn pustet nyt liv i 16 kendte salmer.

Efter showet gav Sigurd Barrett sig god tid til at skrive autografer og blive fotograferet sammen med børnene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...