SINDAL/NORDENHAM: 24 elever fra 7.-8. og 9. årgang på Sindal Skole har i forbindelse med skolens ERASMUS+ projekt været på genbesøg i Nordenham på den tyske venskabsskole OBS1. Elevernes tysklærer Helen Sørensen fortæller om turen:

"Prøv at bo privat i Tyskland. Det var, hvad vores elever blev udsat for fra den 17.-21. september.

Mandag aften kl. 18 trillede vores bus op foran skolen, OBS1, hvor de tyske elever og deres forældre spændt ventede på vores ankomst. For lærerne var det en fantastisk oplevelse at se, hvordan eleverne, som selv var meget spændte på opholdet, blev suget op af flokken og i god stemning forsvandt sammen med gæstefamilierne.

Eleverne blev godt modtaget i familierne. I nogle familier var stemningen afslappet, "det var som om, vi havde kendt hinanden altid" udtaler en af eleverne, mens et par stykker siger, at de følte sig lidt alene.

Skolen havde lavet et rigtig godt program for ugen, hvor eleverne deltog i undervisning, spillede floorball, var på by-rally, besøgte "Klimahaus" i Bremerhaven, var i badeland og sidst men ikke mindst en rigtig hyggelig grillaften, hvor elever, lærere og gæstefamilier deltog.

Ud over det program, som skolen havde lavet for opholdet, havde nogle gæstefamilier planlagt udflugter og hyggeligt samvær med fx kortspil, film samt små gå- og cykelture i nærområdet.

Blandt formålene for rejsen er at skabe kontakt på tværs af grænser, lære om andre kulturer samt det at kommunikere på fremmedsprog i autentiske situationer. Eleverne fik noget med af det hele. Kommunikationen var lidt vanskeliggjort af, at de danske elever var lidt forsigtige med at snakke tysk, hvilket der dog blev løst meget op for i løbet af ugen. Dernæst måtte de konstatere, at de er MEGET bedre til engelsk end deres jævnaldrende tyske kammerater, hvilket gjorde, at de ikke "bare" kunne kommunikere på engelsk.

Tilbage i Sindal kan alle se tilbage på en uge, hvor der blev høstet en masse nye indtryk og erfaringer. Eleverne fra Sindal har bl.a. opdaget, at de spiser meget sundere end deres nye venner i Tyskland. De har fået øje på, at vi har en fantastisk flot skole herhjemme, og vi er meget længere fremme mht. IT og andre måder at lære på. Desuden oplevede de i nogle situationer, at eleverne dernede ikke hørte så godt efter i timerne, så det faktum at man skal sige De og efternavn til lærerne, skaber ikke større respekt.

Og så må vi herhjemme gå i skole, i det tøj vi har, endda shorts, joggingbukser og nederdel hvilket ikke er velset dernede.

Den fortsatte kommunikation mellem Danmark og Tyskland kommer iflg. eleverne primært til at foregå på Snapchat, Instagram, Facetime og måske WhatsApp. Derudover har en enkelt tysk familie sagt, at de vil køre til Danmark på ferie, og en del af den plan er helt sikkert at komme til Sindal."

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...