94 elever fra Vendsyssel Friskole fik anderledes skoledag

MOSBJERG: Inden de 94 elever på Vendsyssel Friskole i Mosbjerg fik lov til at holde Store Bededagsferie, måtte de gennemløbe en mudret forhindringsbane op til flere gange. Det er første gang, at Friskolen arrangerer denne lidt anderledes form for motion og samarbejdsøvelse for eleverne.

- Det er den bedste skoledag, vi nogensinde har haft. Bare der komme flere af den slags, var der flere elever, der udtalte.

Dagen begyndte med, at skolens idrætslærer Bettina Rædkjær Lauritzen sørgede for, at alle blev effektivt opvarmet, inden de skulle ud på en avanceret forhindringsbane. Næsten som en militær forhindringsbane med spring over halmballer, træk af lastbildæk, våd slidske, kravl under krybetråd, løb gennem en mudret bæk med et æg, der helst ikke skulle gå i stykker under løbet, tovtrækning og ”skiløb”.

- Det er vigtigt, at vi engang imellem lader skolebøgerne få fred en dags tid, så eleverne kan beskæftige sig med noget andet som i dag, hvor det er ”Kropslig udfoldelse i grønne omgivelser”, der står på skoleskemaet. Vi er dog meget bevidste om, at vores elever har nogle faglige mål, som de skal nå, men der skal også være tid til sjov og ballade engang imellem. Det styrker de voksnes- såvel som børnenes relationer imellem, og er dermed godt for trivselsbarometret. Vi skal huske på, at børn er børn, og at man ikke kan målsætte alt! På Vendsyssel Friskole vil vi fællesskabet, fællessangen, lejrskoler, udlandsferie, og alt det der hører et godt skoleliv til. Vi regner helt sikkert med, at gentage vores Mudrace til næste år, og hvem ved, hvad vi ellers kan finde på i mellemtiden, fortæller skoleleder Mads Vejen.

Se flere billeder side 42-43

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...