Slægtsforskerne Gerda Jensen og Kurt Christensen deler deres viden i Slægtsforskningscafé

HJØRRING: Vintersæsonens sidste Slægtsforsknings Cafe åbner på torsdag 4. april fra klokken 14.30 til 16.30 i den tidligere Byrådssal på Det Gamle Rådhus, Akseltorv i Hjørring. Det er muligt at benytte elevator.

Caféen er en aktivitet under Slægtshistorisk Forening for Hjørring og Omegn.

- I Caféen har vi denne gang to emner på programmet “Ingstrup Projektet” og det nyeste i slægtsprogrammet “Family Search” ved Gerda Jensen, Vraa, og Kurt Christensen, Hjørring, oplyser Knud Møller Andersen.

Slægtsforsker Gerda Jensen i Vraa, siger om Ingstrup Projektet;

“Den udvikling, der er sket i landsbyen Ingstrup, er faktisk ret interessant. Den afspejler den udvikling vores samfund har været i, i de seneste 100 år. Fra at være en by, der i udpræget grad har serviceret landbruget med butikker, skoler og håndværk. Til at være en by, hvor folk bor, med skole og minimalt udbud af forretninger. Men hele tiden med et godt socialt sammenhold mellem de mennesker, der bor der. Med idrætsforening, forsamlingshus og nu BogBrugsen. I BogBrugsen samles vi en flok frivillige seniorer. Vi sætter fokus på, hvordan livet har været for de mennesker, der har boet og virket i Ingstrup i fortiden. Vi vil med andre ord gerne være med til at skabe en levende historie om Ingstrup.”

Gerda Jensen har endda skabt en hjemmeside om Ingstrup med internet adressen www.ingstrup.gerdalogy.dk/

Slægtsforsker Kurt Christensen, Hjørring, siger om Family Search; “Programmet er fuldstændig gratis at benytte, og er et slaraffenland for slægtsforskere, og han vil give en anvisning på, hvilke muligheder slægtsforskeren har ved at benytte systemet, både ved at hente oplysninger, men også ved at gemme egne oplysninger i databasen. Så de fremover vil være tilgængelige for ens efterkommere”.

Som sædvanlig, skal deltagerne i pausen nyde kaffe/the med småkager og en god snak.

Alle kan gratis deltage i arrangementet, og der IKKE krav om medlemskab af Slægtshistorisk Forening.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...