SINDAL: I 14 år har Den Gamle Købmandsbutik ved Vendsyssel Historiske Museum måtte undvære den gammeldags modnede saltspegepølse, der i sin tid blev udviklet af slagtermester Jørgen Hartmann Petersen, der havde butik i Jernbanegade i Hjørring. Da Jørgen Hartmann Petersen i 2004 solgte forretningen til Slagter Bay, fulgte alle de gamle og hemmelige opskrifter med, men Slagter Bay fremstillede aldrig den navnkundige spegepølse til Den Gamle Købmandsbutik.

Da lige netop den spegepølse har været en af butikkens store salgsvarer, for den minder om dengang, hvor der var tid til mere, har købmandsbutikken søgt efter en erstatningspegepølse, men det er aldrig lykkedes at finde den rigtige - før nu. For efter at Slagter Bay for nylig lukkede sin slagterforretning på Bispensgade, er det blevet muligt for en anden slagtermester at fremstille spegepølsen efter den originale opskrift.

Jørgen Hartmann Petersen har nu overdraget opskriften til slagtermester Lars Bo Christensen, der er mester i SuperBrugsen i Sindal. Med sit kendskab til Lars Bo Christensen er Jørgen Hartmann Petersen ikke i tvivl om, at han kan løfte opgaven og fremstille saltspegepølsen, lige som kunderne kender den fra tidligere tider.

Slagtermester Lars Bo Christensen har brugt lang tid til at kæle for detaljerne under fremstillingen, og forleden kom det store øjeblik, hvor Jørgen Hartmann Petersen skulle godkende, om spegepølsen nu også var, som dengang han producerede den i Jernbanegade. Det var den heldigvis, og den er nu "blåstemplet" af den gamle mester.

Den originale gammeldags modnet Hartmann Petersen saltspegepølse kan fremover købes i SuperBrugsen i Sindal og i Den Gamle Købmandsbutik ved Vendsyssel Historiske Museum, når den har åbent i forbindelse med efterårsferien og op til jul.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...