MOSBJERG: Sidste onsdag fejrede Mosbjerg Sogn adventstiden med en stemningsfuld gudstjeneste, der begyndte med Luciaoptog ført af elever fra Vendsyssel Friskole. Luciabruden blev fulgt af 15 terner, der bar lyset ind samtidig med, at de sang om Santa Lucia.

Sognepræst Lise Munk Petersen prædikede over emnet ”Det er advent”. Efter gudstjeneste var alle inviteret til fest i Sognegården, hvor der var kaffe og kage. Lise Munk Petersen fortalte om den sicilianske pige Lucia, der led martyrdøden omkring år 300 og herefter blev helgenkåret og har helgendag den 13. december. Lucia kom fra en rig familie, og hun viede sit korte liv til at dele mad ud til de fattige. Hun bar en lyskrans på hovedet, så hun kunne se, hvor hun gik og havde hænderne fri, når hun delte mad ud. Derfor bærer Luciabruden også i dag den symbolske lyskrans på hovedet til Luciaoptogene, og brudens terner bærer et enkelt lys.

Tolne-Mosbjerg Kirkekor under ledelse af Karen Marie Andersen sang julens sange og sang for til fællessangene. Eftermiddagen sluttede med en spændende pakkeleg.

At fejre den katolske Lucia med optog er forholdsvist nyt i Danmark. I Sverige derimod er Santa Lucia blev fejret siden 1928. Selve Luciadagen på torsdag den 13. december markeres i de fleste svenske kirker, og Svensk TV2 sender fra Gøteborg Domkirke fra klokken 18.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...