TVERSTED: I samarbejde med naturvejleder Jakob Kofoed ved Vendsyssel Historiske Museum har Dorthe Rueskov Andersen, afdelingsleder for Aktivitetscentrene i Hjørring Kommune, og tovholder for Frivillighedens Huse Gurli Kirkedal arrangeret en række udflugter for de ældre fra kommunens 12 Aktivitetscentre og Frivillighedens Huse.

Den første udflugt var til Tversted Klitplantage og Tversted Søerne sidste onsdag. Her deltog 85. Efter velkomsten ved madpakkehytten blev deltagerne delt op i to hold. Det ene gik med Jakob Kofoed rundt om den store sø. Undervejs fortalte han om naturens rige flora og fauna. Plukkede blomster og lod de ældre gætte på navne og arter. Jakob Kofoed fortalte også om de gamle klitbønders levevis for 200 år siden. De ældre nød de mange historier og turen rundt om søen på en flot forårsdag med nyudsprungne bøgetræer og buske. Det andet hold hyggede sig med gamle lege. Efter frokost var der omskiftning.

- Det er dejligt, at det kan lade sig gøre at arrangere ture i naturen for de ældre. For det er jo en kendt sag, at det er vigtigt hele livet igennem at få motion og frisk luft, fortæller Jakob Kofoed.

I alt er der planlagt fire udflugter. Foruden Tversted Klitplantage er der guidede ture til Slotved Skov i juni, en tur til Hirtshals Fyr i september og en kartoffeldag på Landbrugsmuseet i Mosbjerg i oktober.

Samværet med motion, hygge og leg fortsatte indtil ved totiden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...