Årets første fernisering blev holdt lørdag, og formand glædede sig over et hus i god udvikling

MYGDAL: Galleri Mygdalhus åbnede lørdag den 10. sæson, og knap 200 gæster havde fundet

vej til galleriet midt i Mygdal

Der er lige nu 33 faste udstillere og to gæsteudstillere, nemlig Esben Hanefelt, der udstiller malerier og Anita Taarsted, der udstiller keramik.

Gæsterne blev budt velkommen af formand Claus Brøndum, og han glædede sig over, at huset er i god udvikling i jubilæumsåret.

- Renoveringen fra gammel brugs til et velfungerende galleri er med til, at det er attraktivt for kunstnere at udstille i huset. Galleriet har en sund økonomi, og galleriet de sidste par år også lukket dørene op for andre kulturelle begivenheder, så jeg er en glad formand, lød det fra Claus Brøndum.

Fællesskab gør stærk

Jørgen Bing, skuespiller og medlem af byrådet, holdt ferniseringstalen.

- Det er jo en ekstra stor ære og fornøjelse, fordi vi denne gang også kan markere og fejre stedet 10 års jubilæum. Det er saftsuseme godt gjort, konstaterede han.

- Den gamle Brugsbutik ligger jo hverken på Fifth Avenue i New York eller for den sags skyld Østergade i Hjørring – og mange steder har man jo set fine små gallerier poppe op, for kort tid efter at bukke under og lukke ned. Det er ikke nogen nem branche.

- Men her i Mygdal ser det ud som om man har knækket koden. Og moralen må være: Fællesskab gør stærk, sagde Jørgen Bing.

- For det er jo nok konceptet med at knytte en relativ stor gruppe kunstnere og kunsthåndværkere til stedet – give dem et fælles ejerskab – som er nøglen til succes.

Nedlagt Brugs forvandlet

Jørgen Bing rettede en tak til den stiftende bestyrelse.

- Den har formået at omdanne denne lidt ramponerede nedlagte Brugs, til hvad det er i dag: Et lækkert og indbydende udstillingsrum – som gennem de ti år har bidt sig fast i mange kunstinteresseredes bevidsthed.

Den næste fernisering er 25. maj klokken 14, hvor gæsteudstillere er Mogens Nielsen og Torben Klostergaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...