Ildsjæle fra Lørslev og Løkken med i ny runde af Realdanias kampagne Underværker

LØRSLEV/LØKKEN: Realdania er i gang med en ny omgang i ildsjælekampagnen Underværker, hvor 100 projekter har fået så stor lokal opbakning, at de nu er taget under bedømmelse til støtte.

To af ildsjæleprojekterne har rod i lokalområdet Lørslev og i Løkken.

Projektet i Lørslev bygger videre på et eksisterende ildsjæleprojekt Lørslev Café og Kulturhus, hvor ildsjælene siden 2016 har indrettet café, forsamlingshus, bager- og købmands funktioner i en tidligere skolebygning ved siden af den nuværende private skole.

Nu ønsker de at udnytte loftsetagen i den gamle bygning for at få plads til et større mødelokale og flere arrangementer end der allerede er stablet på benene i landsbysamfundet. Lørslev Café og Kulturhus søger om 700.000 kr. til delvis finansiering af tagrenovering og indretning af mødelokale i det uudnyttede tagrum. Desuden skal ydervægge og gulve isoleres i den gamle bygning fra 1912 ligesom ildsjælene vil forbedre indeklima og forbedre tilgængeligheden for handicappede. Det samlede budget for projektet er på 1.274.500 kroner.

Lørslev Café og Kulturhus har siden starten i 2016 fået stor betydning for det lille lokalsamfund. Huset har nu 184 medlemmer og over 500 følgere på Facebook, og der er skabt mange nye relationer også udenfor det nære lokalsamfund. Således står huet i spidsen for oplandets erhvervsnetværk.

Murkunst

Det andet ildsjæleprojekt i Løkken har en noget mindre omfang. Løkken Kulturhus og Løkken Hele Året søger 110.000 kroner til et fællesprojekt med borgerinddragelse i udsmykning af central bymur i Løkken.

Byen rummer mange stisystemer, og herunder er Jens Bangs Sti, som er en gammel sti og som går ind til Torvet. Her er også rester af en gammel bymur, og ildsjæleprojekter går på at renovere/genoprette en central del af muren og udsmykke den med kunst, hvor byens borgere forud vil have mulighed for at bidrage igennem en artisttalk og kunstevent tilrettelagt på Løkken Kunstfestival i påsken.

Det samlede budget for projektet er på 175.000 kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...