Renovering af historisk bygning bliver dyrere end først antaget

TOLNE: Foreningen Tolne Skovpavillon har endelig fået byggetilladelse til at renovere den gamle Glassal til en ny og moderne forsamlingsbygning, der samtidig omdøbes til det oprindelige navn Stakladen. Glassalen, der blev opført i 30’erne, var dengang en åben staklade, hvor der om sommeren blev afholdt lørdagsballer. Gennem tiderne er laden blev udbygget med sidebeklædning og sidefløje af glas, deraf navnet Glassalen.

Tiden har tæret på bygningen, og den har i lang tid trængt til en gennemgribende renovering. Foreningen Tolne Skovpavillion har i flere år søgt forskellige fonde om midler til en istandsættelse. Med hjælp fra Hjørring Kommune, Den A.P. Møllerske Støttefond, RealDania, Tolne Skov ApS, ENV-Fonden, Jyske Bank, LAG Nord, Nordea Fonden, Rotary Sindal, Sparekassen Vendsyssel Sindal, Part Nord Revision ApS og KristenDemokraterne, er der nu økonomi til at realisere renoveringen.

Frivillige har fjernet den gamle toiletbygning, og gjort Glassalen klar til håndværkerne, der nu er i fuld gang med den store renovering. Det er tømrerfirmaet Larsen og Tamborg i Frederikshavn, der står som hovedentreprenør. Deres tilbud stemte godt overens med anlægsbudgettet, og firmaet regner med at være færdige med udgangen af februar 2019.

Tolne Skov ApS har leveret træet, der skal bruges til Stakladens udvendige beklædning og tag samt til den nye sidebygning med toiletter og køkken.

I forbindelse med byggetilladelsen er der stillet nye betingelser, der ikke var forudset. Det ene er kravet om en brandteknisk redegørelse, en revideret brandplan samt krav om automatisk overførsel af brandalarm og fejlalarm til beredskabet. Den anden betingelse er kravet om et forbedret rensningsanlæg. Derfor er foreningen Tolne Skovpavillon nu i færd med at indhente tilbud på et brandteknisk anlæg og et minirensningsanlæg. Foreningen regner med, at det vil koste omkring 250.000 kroner excl. moms, og nu skal der findes en økonomisk løsning til disse nye udfordringer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...